Louis Moreau Chablis Grand Cru Les Clos “Clos des Hospices” 2016
Louis Moreau Chablis Grand Cru Les Clos “Clos des Hospices” 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Familien Moreaus berømte monopolmark, “Clos des Hospices”, ligger i Grand Cru Les Clos, det fornemste terroir af alle i Chablis.
Siden 1904 har familien Moreau ejet den historiske enkeltmark ”Clos des Hospices”, der oprindeligt var muromkranset og tilhørte munkene fra klosteret i Chablis.
I dag lægger de beskedne 0,36 hektar navn til det stolte flagskib hos Louis Moreau.
I glasset venter en Chablis Grand Cru med en rigdom, klasse og koncentration, der er alt andet end beskeden… Exceptionel hvidvin!
Smagenote
Klar citrongul med friske grønner nuancer. I næsen krystalren og ladet med magisk duft af forårsblomster, delikat citrus, fersken og dybe hints af brioche, bivoks, havbrise og knust flintesten. I munden fyldig, cremet og generøs. Frugten er vidunderlig delikat og klinger mineralsk af i den lange, nuancerede finish. Klassevin! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Chablis Grand Cru Les Clos “Clos des Hospices” 2016
93/100 Robert Parker
“The 2016 Chablis Grand Cru Clos des Hospices Dans Les Clos reveals aromas of brioche, ripe lemons, citrus blossom and honeycomb, followed by a full-bodied, ample and muscular palate that's richer, fleshier and more textural than the domaine's regular bottling of Les Clos from higher up the slope, concluding with a saline finish. Which of the two readers prefer will be largely a matter of taste.”
Nyd den til dampet fisk, rogn og skaldyr, sushi, lette røgvarer og cremede oste. Servér ved 10-13°C
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay fra Louis Moreaus (oprindeligt muromkransede) monopolmark Clos des Hospices. De 0,36 hektar er indlemmet i den fornemme Grand Cru Les Clos med orientering mod syd og sydvest. Druerne håndhøstes fra 50 år gamle vinstokke i fossilholdigt ler (Kimmeridgean Clay).
Skånsom pneumatisk presning giver ekstra delikat druemost, der spontangæres med frugtbevarende med temperaturstyring. Vinen modner herefter 18 måneder på rustfrit stål i kontaktet med de fine gærrester, der bidrager med fedme og champagnelignende kompleksitet. Resultatet er en frisk, mineralsk og autentisk Chablis Grand Cru med et storartet gemmepotentiale.
Louis Moreau repræsenterer sjette generation af Moreau-familien, som har ejet Grand Cru-marker i Chablis siden 1814. Efter otte år i Californien med ønologiske studier på universitetet i Fresno samt praktikophold hos anerkendte californiske vinhuse, vendte Louis Moreau i 1994 hjem for at overtage ledelsen af det stolte familieforetagende.
Louis har indført strenge miljøstandarter for markarbejdet samt en – i ordets bedste forstand - moderne tilgang til selve vinfremstillingen.
Resultatet er delikat frugtige og mineralske hvidvine, som uden faddominans og med stor transparens formår at udtrykke de forskellige terroirs særlige karakteristika.