Villa Conchi Cava Imperial Reserva Extra Brut 2019
Villa Conchi Cava Imperial Reserva Extra Brut 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”95 points. Trophy Winner” – International Wine Challenge (årg. 2018)
“94 points. Minerally and long.” – Andrew Caillard MW (årg. 2018)
"94 point. Denne Cava er simpelthen så tætpakket med smag, at det er en fornøjelse at opleve" – WineWherever
"93 points." - Guía Peñin
"93 point. BEDSTE BOBLER u/ 200,- |Der er rene og friske nuancer over hele linjen i denne flotte 2019-version – Flaskehalsen
"92 point. Nåååå hvor det dufter fremragende ... " – Houlberg
"92 point. Det er en Cava, som du altid bør have liggende på køl. " - Mad & Monopolet
Verdens bedste Cava i forrige årgang ved International Wine Challenge! Nu er Villa Conchi parat til endnu engang at vise de dyre Champagner, hvor stort Cava kan blive til prisen.
Det mousserende mesterværk fra Villa Conchi stjal alle overskrifter, da den i blindsmagning slog denne perlerække af Champagner ved International Wine Challenhe smagning i London… Perrier-Joët Belle Epoche, Pommery Cuvée Louise, Mumm Cuvée Lalou, Veuve Cliquot La Grande Dame, Amour de Deutz og Taittinger Comtes de Champagne. Her taler vi altså om legendariske årgangschampagner til over 1000 kr. flasken.
Det er hverken første eller sidste gang, denne noble champagne-killer stjæler de store overskrifter. For få år siden strøg Villa Conchi Imperial Reserva direkte ind på en Top100-liste over Spaniens bedste vine.
I flasken gemmer sig Reserva Vintage-Cava af højeste kaliber med næsten 2 års modning med de fine gærrester. Crispy og cremet med duft og smag af nybagte croissanter – præcis som i Champagne.
Hvem sagde ekstrem value? Et absolut must-try for enhver fan af Cava og Champagne!
Smagenote
Villa Conchi fylder glasset med en sart gylden farve og fine bobler, der langsomt stiger mod overfladen. Næsen er både mineralsk elegant og tropisk rig med smukt nuancerede aromaer af jasmin, saltede grillede citroner, grønne æbler, grapefrugt, hvid fersken, lime, ananas, smør, brioche og ristede mandler… Det er umuligt ikke at tænke Champagne, når man mærker kompleksiteten i glasset! I munden let cremet, tør og herligt vibrerende! Den delikate frugt danser herover tungen i smooth balance med mineraliteten og de komplekse undertoner fra flaskemodningen. Forfriskende finish der hænger længe i munden… og straks kalder på nok en slurk! Verdens bedste ”Villa Conchi” byder endnu gang Champagne op til dans … Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Villa Conchi Cava Extra Brut Imperial Reserva 2019
94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"At de hos Villa Conchi laver kvalitets-Cava, skal der ikke herske nogen tvivl om. Den smager som en symfoni af æbler i alle farver og forskellige modenhedsgrader. Den har godt med fylde i munden og syren er behagelig frisk og afstemt. Afslutningsvis har den et fenolsk bid, hvor smagen bliver hængende i munden i lang tid. Denne Cava er simpelthen så tætpakket med smag, at det er en fornøjelse at opleve. 94P"
93/100 Guía Peñin
93/100 Flaskehalsen
"BEDSTE BOBLER | Der er rene og friske nuancer over hele linjen i denne flotte 2019-version af extra-brut-cavaen fra Villa Conchi. De traditionelle Cava-druer er tilsat lidt Chardonnay, og det er med til at styrke det friske udtryk med de karakteristiske noter af grønne æbler. Det er ikke en Cava til dig, der gerne vil have sødme og frugtblød sommerstemning, for det er tørt, friskt og med et solidt bid, det der gemmer sig i denne flaske. Men det er sprødt og lækkert på en måde, hvor det har den typiske Cava-stil, der trods det tørre udtryk er blødt og varmt."
92/100 Houlberg
"Nåååå hvor det dufter fremragende ... har en sødgæret, landlig og animalsk aroma, hvor der er stald, mødding, noget lakridskonfekt, vaniljetærte, toast og wienerbrød, ristede noter, sødkrydrede noter og en frugt af kvæde, stikkelsbær, gule blommer, syltet lemon, virker pænt sødere og dybere end 2018'eren. Det gælder egentlig også smagsmæssigt, hvor boblerne er fine og ledsages til ballet sammen med noget olieret krop og småfedme. Der er gule blommer, mirabeller samt en klar sødbitterhed fra lemon og underneden en kridtet og kalket mineralitet. Den har en sødbitter syre, som når man har drukket lidt gin og tonic, men det elsker jeg bare og i modsætning til 2018'eren, så er denne meget mere egnet som velkomstaperitif på den seriøse måde. 92 point."
92/100 Mad & Monopolet
"Jeg elsker Cava! Det skuffer virkelig sjældent, du får meget for pengene, og så vinder den ofte indpas hos ens gæster. I næsen har den en skøn duft af citrus, æbler, umodne ferskner, limeskal samt toast, smør og nødder. I munden er den fyldig med en skøn friskhed samt frugtsødme, som går hånd i hånd. Det er en Cava, som du altid bør have liggende på køl."
....
Tidligere årgange:
95/100 ”Trophy Winner” – International Wine Challenge
“Pretty aromatics of yellow plums, nectarine and a savoury minerality. The palate is generous and handsome with lemon curd acidity, apples and a crisp, clean, dry finish”
94/100 Andrew Caillard, Master of Wine
“Pale colour. A refined style with fresh camomile, lemon rind, toasty aromas. Finely structured with pure lemon, grapefruit flavours, toasty grilled nut notes and persistent fine bead. Minerally and long.”
94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Cava på den store klinge! Aromatisk og ekspresiv duft med autolytiske noter, abrikos, mirabeller og sødt bagværk. I munden har den godt med fylde, sprød syre og kalket mineralitet, der virkelig "ranker" vinen op og giver den et aristokratisk udtryk. Det her er Cava, der utvivlsomt kan mere end bare at skubbe Paella ned."
93/100 Flaskehalsen
"Lad dig ikke forblænde – eller skræmme – af at vi her har fat i en Cava, der er Extra Brut. For selvom den teknisk set er mere tør end en almindeligt tør Cava, så nyder den godt af den varme, den helt sikkert har fået på de catalanske vinmarker. Det kommer til udtryk i en smagsmæssig dybde, der skaber et godt modspil til den tørre og friske stil, og derfor ender det i et rigtig dejligt glas bobler, der er normalprisen værd – og som er et rigtig godt køb til tilbudsprisen."
92/100 Mad & Monopolet
"Lækkert glas med masser af personlighed lavet på blend af Champagne og Cava-druer. I næsen har den frisk duft af æbler, lime, grape, abrikos og appelsinskal. Efter lidt tid i glasset kommer der dybere noter af toast, marcipan og brød frem. I munden er den høj på syre og har en god fylde. Det mest spændende ved den er, at den faktisk minder om en Champagne, men den har sin helt egen stil."
91/100 James Suckling
“A light-to medium-bodied sparkling with lemons, pears, biscuits and sea shells on the nose. Crisp and bright with fine bubbles. Flavorful finish. Relatively dry. Macabeo, xarel-lo, parellada and chardonnay. Vegan.”
91/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Fremragende cava med en helt enorm koncentration og længde på smagen. Næsen signalerer luksus og racerenhed. Gule blommer og grapefrugt efterfulgt af lidt kridt og kalksten. I smagen har vi en lille stenfrugtsbitterhed, der afslører den som cava og ikke champagne, men hvad gør det, når det smager sådan her… 91" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 170)
91/100 Houlberg
"Duftmæssigt er det en krisp, ren og klar syre kanon ... masser af stikkelsbær, citroner, lime, appelsinskal samt lidt wienerbrød. Det er klart de syrlig og lidt grønne noter, der har taget dirigentstokken og de får fra start et akkompagnement af et vildt og stort brus, som dog lægger sig i løbet af lidt tid suppleret af småsalte mineraler. I munden er der citroner, umodne grønne æbler, mirabeller samt en masse friskpresset lemon med lidt bitterhed. Vinen har lidt kridt og kalket mineralitet, virkelig frisk, spændstig og tør. Det er måske ikke en vin til velkomstaperitif, men i stedet mere seriøst til lidt mad, for du får virkelig syre og friskhed ... 91 point."
Nyd den som elegant aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, rogn, lette tapas, fyldige salater og fjerkræ samt milde oste. Servér ved 6-8°C.
Vinen er fremstillet på et karakterfuldt Cava-blend af 40% Xarel-lo, 30% Macabeo, 20% Paralleda og 10% Chardonnay. Alle druer til dette flagskib selekteres manuelt om natten, så kun kernesund og helt frisk frugt finder vej til vineriet. Her nedkøles druerne straks til 10°C. Villa Conchi presses og gærer hver enkelt druesort separat ved 16°C på ståltank, så alle de frugtige primær-aromaer bevares. Efter endt gæring sammenstikkes det endelige blend, der aftappes på flaske sammen med gæren og sukkeret, der under andengæringen på flaske under tryk skaber cavaens bobler. Vinen modner minimum 22 måneder på flaske i kontakt med de fine gærrester, der føjer finesse og champagne-lignende kompleksitet til den færdige vin.
Om Villa Conchi
Siden 1993 har Javier Ruiz de Galarreta været samlingspunkt og eksportansvarlig for en række mindre high-end kvalitetsproducenter i Rioja Alavesa og andre førende spanske vinregioner.
Tyve år senere tager Javier Galarretas spanske vineventyr en ny og festlig drejning. Efter flere års research i Catalonien finder Javier de helt rigtige partnere med topmarker og faciliteter til at producere spansk mousserende vin i absolut verdensklasse.
Resten er historie. Topanmeldelse efter topanmeldelse har bevist, at Javiers grundige forarbejde i den grad bærer frugt. Villa Conchi hører indiskutabelt til den elite af spanske mousserende vine, der tager kampen op mod de store champagner.
Vinnavnet Villa Conchi referer til Javiers mor, Conchi, der døde i juli 2010. Hun nåede desværre aldrig at smage og nyde resultaterne sin søns catalanske vineventyr, men nu hyldes hun som en kilde til inspiration for klasse og elegance.