0Kurv

Cava

VALGTE FILTRE: Type: Mousserende vin Land: Spanien
26 produkter fundet - Bedste pris vises altid først

Hvad er Cava?

Cava er en mousserende vin, der primært produceres i Catalonien. Den lækre, spanske og mousserende Cava vin er Spaniens svar på en Champagne. Dog er Cava oftest billigere end Champagne. Cava er oftest som enten hvid- eller rosévin. Den hvide Cava er generelt mere tør, mens Cava rosé er en smule mere sødlig. Cava er Spaniens lækreste mousserende vin.

Hvordan laver man Cava?

Den mousserende vin er lavet efter den traditionelle champagnemetode, hvor vinen gennemgår en sekundær gæring i flaskerne. Der er strenge krav til produktionsmetoden. Den sekundære gæring skal foregå i flasken, kun en række godkendte druesorter må benyttes til fremstillingen. Vinen bliver lavet på de traditionelle tre store Cava-druer; Parellada, Xarel-lo og Macabeo. Som henholdsvis giver vægt og fulde, creme og syre og friskhed. Druerne skal udelukkende komme fra godkendte vindistrikter. 

Et gammelt vineri med en unik historie. Torre Oria blev grundlagt i 1897 af familien Oria de Rueda, og er den dag i dag blandt de vigtigste vingårde i Valencias bakkede bagland, Utiel-Requena.

Torre Oria får stor succes i 1993 med deres mousserende vine og er de første uden for Catalonien, som får licens til at lancere vinen som D.O. Cava udenfor Catalonien. Det erfarne vinhus producerer dog også rødvine og hvidvine af solid kvalitet – altid med fokus på value-for-money og optimal drikkeglæde.

Torre Oria har investeret betydelige summer i driften gennem de senere år, og firmaet har specialiseret sig i produktion af Cava samt røde og hvide bordvine med fokus på ”value-for-money”. Torre Oria eksporterer i dag sine lækre vine til mere end 40 lande verden over.

Cirka på halvvejen mellem Ribera del Duero og Priorat i Catalonien finder vi den spændende nordøstspanske region Calatayud. I disse højtliggende bakker er Bodegas Langa i dag er det førende vinhus – og det eneste med en 5 generationer lang og ubrudt familietradition. Vinhuset ledes i dag af brødrene Juan og César Langa Gonzalez, der råder over 70 hektar med topmarker som Los Yermos og El Coll, der er velsignet med over 100 år gamle vinstokke!

Frugten fra de økologisk dyrkede marker er med andre ord i verdensklasse, og ambitiøse investeringer i moderne kælderteknologi har løftet vinene helt op i den anmelderroste spanske topklasse. Sortimentet er utroligt spændende og perfekt varieret. Fra Calatayuds bedste Cava-bobler til fremragende rødvine på Garnacha… ikke at forglemme den utroligt populære Pi på Concejon-druen… Bodegas Langa er din garanti for spansk topkvalitet til forbløffende attraktive priser - ekstrem value-for-money!

Cava

Hvordan smager Cava?

Når du skænker et dejligt, køligt glas Cava kan du forvente en aromatisk duft af hvide sommerblomster, citrus, pære, fersken og eksotiske noter af mango og ananas. Du vil også kunne finde de eftertragtede brødagtige nuancer som man kender fra Champagne, der kommer af modningen på de fine gærrester. I munden er Cava dejlig cremet og frisk med en blid mousse af fine bobler takket være andengæringen på flaske. Smagen domineres af røde æbler, citrus, fersken og eksotisk frugt, der primært kommer fra Macabeo-druen. (Smagsmæssigt vil langt det meste Cava være mindre syrligt end Champagne, da klimaet i Cava-appellationerne generelt er varmere end i det nordlige Frankrig.)

Prøv Cava fra to forskellige områder!

Torre Oria har mere end 125 års erfaring og er i dag en af de vigtigste producenter af Cava i Valencia. Anerkendelsen af husets enorme arbejde kom i 1993, da de som den første producent udenfor Catalonien fik tildelt officiel status af D.O. Cava. Torre Oria har gjort det til deres varemærke at lave fremragende, anmelderrost Cava til spotpriser.

Godt tre timers kørsel stik nord finder vi Bodegas Langa, der er den førende Cava-producent i apellationen Calatayud. Udover de helt klassiske Cava’er giver de dig også mulighed for at smage helt særlige reserva og gran reserva-udgaver, der virkelig giver Champagne kamp til stregen i kompleksitet og smag – blot til en langt mere fordelagtig pris.