Traditionalisterne mener, at den bedste Brunello skabes ved at lade den ligge længe på store slavonske egetræsfade, der på den ene side giver vinen luft og stort set ingen fadkrydderier. Det giver terroiret plads til at udfolde sig i vinene, der er både mineralske og rene i frugten med aromaer af røde bær, skovbund og tørrede krydderier. Mange traditionalister modner deres Brunello’er længere tid end der kræves fra den officielle DOCG, men det stiller unægtelig høje krav til producentens tålmodighed.
Se et eksempel på en Brunello lavet på den traditionelle metode:
Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label 2017
”Best Brunello 2017”
100 point-Brunello’en Cerretalto i hvide klæder... Det er NU, i årgang 2017, du skal smage White Label!
Casanova di Neris absolutte prestige-Brunello, Cerretalto, har skaffet flere 100 point-ratings til Casanova di Neri, end vi umiddelbart kan holde styr på. Men i 2017 holder vinen Cerretalto ferie, mens alle topmarkens druer får lov knokle for lillebroderen White Label, der som resultat vokser til et formidabelt niveau!
Læs mere om eller køb vinen her →