Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2015
Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2015
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"96 point. Det er tæskegodt, så jeg bliver fascineret ovenud. Flot og 96 point." - Houlberg
“94 points. A dream wine. Hedonistic and seductive, but very classy…. Leaves the palate clean, and the ultralong finish is pure and sparkling with life. Fantastic” – Wine Spectator (årg. 1995)
Kældermodnet enkeltmarks-Meursault fra topåret 2015…
Michel Caillot laver Meursault i kultklassen. Som nevø af Pierre Morey, der i 20 år var kældermester for Domaine Leflaive, har han lært af fagets mester.
Vinene støvsuges af sommelierer på verdens toprestauranter og anmeldes nærmest aldrig… Ovennævnte toprating fra Wine Spectator er en på papiret forældet undtagelse, der allegevel giver et skarpt fingerpeg om topkvaliteten…
Denne sublime Meursault kommer fra 35 år gamle vinstokke på topmarken Le Limozin, der sigende for kvaliteten grænser direkte op til det ene af Meursaults to mest berømte terroirs, 1er Cru Les Genevrières.
Fadmodnet hele 18 måneder med omrøring af de fine gærrester i Michel Caillots kolde, dybe vinkælder i Meursault…
Det siger vist alt om kvaliteten, at "lillebroderen", Michels ”almindelige” Meursault, serveres på New Yorks 3-stjernede Michelin-restaurant, Le Bernardin, hvor kun det bedste er godt nok, og hvor du betaler over 200 kroner - pr. glas!
Smagenote
Ved ophældningen glimter Le Limozon elegant gylden i glasset… Næsen lover Meursault i verdensklasse med intens og smukt nuanceret duft af delikate hvide blomster, salt citrus, pære, mandarin, våde sten, fersken, kvæde, smør, ristede hasselnødder, tørret ananas og crème brûlée… I munden om muligt større endnu! Først fed og forrygende smørblød, så frisk og dirrende mineralsk… inden hvidvinen nærmest detonerer i et komplekst fadkrydret, perfekt mundrensende klimaks, der bare bliver ved og ved og ved… Fremragende! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2015
96/100 Houlberg
"Hvor dufter det godt ... masser af fed, smørfed og toplækker med brunet smør, ristede hasselnødder, nougat, Nutella, skumfiduser og vanilje samt en frugt, der er helt eksotisk ... ananas, abrikos, mango, dåsepærer og grillet citron, hvide blomster ... virker meget inderlig, elegant, fed, cremet og utrolig lækker. Smagen er også forførende ... under den cremede smørfedme og røgede camouflagenet, så har vinen nedenunder en dejlig sylespids syrlighed, meget ren, rank, pågående med masser af citroner, meget sure citroner og umodne grønne æbler. Det bider, så det helt hviner i emaljen på tænder, men det er tæskegodt, så jeg bliver fascineret ovenud. Flot og 96 point. Forhandles af Supervin, hvor prisen er 949,95 kr., mens du ved køb af 6 flasker kan købe vinen til 529,95 kr. Vinanmeldelse 6/7"
.....
Tidligere årgang:
94/100 Wine Spectator (årg. 1995)
” A dream wine. Hedonistic and seductive, but very classy. Still closed on the nose, hinting only at flowers and honey, but on the palate it explodes with lime, grapefruit, mango, raspberry, pineapple and spice. Leaves the palate clean, and the ultralong finish is pure and sparkling with life. Fantastic”
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C
Vinen er fremstillet på 100 % Chardonnay fra 35 år gamle vinstokke på den ler og kalkstenholdige enkeltmark Le Limozin, som vi finder umiddelbart nedenfor berømte Les Genevrières 1er Cru. Den delikate most af de håndplukkede hele klaser spontangærer med terroirets egen gær. Grundet Caillots ekstra kølige kælder varer gæringen meget længere end normalt, helt ind til april efter høsten. Og da den malokatiske gæring før er afsluttet i løbet af sommeren året efter, så frigives vinen først efter 18 måneder lang modning på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 20% helt nye. Aftappet uden filtrering.
Om Domaine Caillot
”★★★★ Excellent producer” – Robert Parker
Domaine Caillot fra Meursault blev etableret i 1961 af Roger Caillot, far til den nuværende ejer, Michel Caillot. Michel begyndte at arbejde ved sin fars side allerede i slutningen af 1980’erne, inden han midt i 1990’erne overtog det fulde ansvar for vinproduktionen.
I 1999 fik Michel sit første store hædersbevis, da selveste Wine Spectator belønnede hans Meursault La Barre Dessus med 96 point og hans Batard-Montrachet med endnu mere ”umulige” 99 point.
Michel sender ellers ikke sine vine til anmeldelse. Han har heller ingen hjemmeside. Kvaliteten af hans vine, og efterspørgslen på dem, tillader ham at blæse moderne marketing en lang march.
I dag råder Michel over 13 hektar vinstokke – med hovedfokus på hvidvinene fra Meursault samt Puligny-Montrachet, Batard-Montrachet og Santenay.
Alle marker dyrkes økologisk, dog uden certificering. Grøn høst og streng drueselektion bringer høstudbyttet helt ned omkring 25 hektoliter pr. hektar - så kun perfekt modne og smagsintense Chardonnay-druer finder vej til de færdige vine. Spontangæring af hele drueklaser sker med terroirets egen gær.
I vineriet opererer Michel med tre etager, så druer, most og vin med tyngdekraften kan flyttes skånsomt rundt - helt uden brug af pumper. Kalkstenskælderen i Meursault er meget kold! De lave temperaturer trækker gæringen ud og giver en mindre forceret udvikling af langt mere delikate aromaer. Smagen forfines yderligere ved den 2 år lange og kølige kældermodning, der tålmodigt afventer fuldbyrdelsen af den malolaktiske gæring. Vinene holdes længst muligt på de fine gærrester og omstikkes kun én gang før aftapningen. Ingen filtrering.
Resultatet er vidunderligt balancerede hvidvine med cremet tektur, fin mineralitet og nøje afstemt fadkrydderi. Domaine Caillot er en af de bedste adresser i Meursault. Som et kuriosum kan det nævnes, at Michels onkel, Pierre Morey, i 20 år var kældermester for berømte Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet.