Hospices de Beaune Savigny les Beaune 1er Cru Cuvée Forneret 2021
Hospices de Beaune Savigny les Beaune 1er Cru Cuvée Forneret 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Svimlende lækker Savigny-les-Beaune fra verdens mest berømte vinauktion, Hospices de Beaune!
Vi er tildelt i alt 60 flasker Hospices de Beaune Corton Grand Cru Cuvée Fornerét i årgang 2021, hvor efterspørgslen slog alle rekorder.
Historisk set har det berømte Hospices de Beaune-hospital været finansieret af denne verdensberømte auktion, og de forskellige cuvéer er opkaldt efter velgørere, der har haft stor betydning for hospitalets drift.
Poeten og forfatteren Xavier Fornerét lægger navn til denne Cuvée, men er i lige så høj grad en hyldest til hele familien Fornerét, der består af en lang række stormænd (notables), der siden det 16. årh. har boet og arbejdet i Beaune.
“Savigny-lès Beaunes best wine. Here Savigny is at its most refined, with the most intensity and depth. Here it is at its smoothest, its most velvety, its most complete” – Clive Coates, Master of Wine
Terroiret, som bourgogne-guruen Clive Coastes så henført besynger, er Les Vergelesses 1er Cru.
Med sin beliggenhed nogle få hundrede meter fra verdensberømte Corton, og med sine florale, silkebløde pragtvine på Pinot Noir, er Les Vergelesses i enhver henseende det nærmeste Savigny kommer på Grand Cru.
Her på du smygende blød og graciøs Savigny-lés-Beaune fra Prosper Maufoux, der forkæler topvinen med helt op til 16-18 måneder fadlagring på de fineste 228 liters egetræsfade.
Nyd den til steaks, andebryst, fuglevildt, grillet tun og laks, tapas, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Druerne til vinen høstes ved håndkraft fra 1er Cru marken, Les Vergelesses.
Vel ankommet til vineriet i Beaune sorteres og afstilkes druerne, inden et transportbånd fører de intakte druer videre til gæringstanken. Her følger 4 til 5 dages koldmaceration ved 10°C, hvilket fremmer udtrækket af farvestoffer og frugtaromaer i mosten. Under gæringen fortager chef-winemaker Ludivine Griveau i de første 8-10 dage manuelle ”punch downs”, som trækker saft, kraft og tanniner fra drueskallerne. Herefter følge yderligere 3-5 dages maceration. Vinen fuldendes med 16-18 måneders lagring på de fineste 228 liters egetræsfade.
Alle vine fra Hospices de Beaune auktioneres i helt nye egetræsfade, som kældermester Ludivine Griveau selekterer fra flere franske bødkere. Fadet bag denne rødvin er handlet på Hospices de Beaunes auktion i november 2021 – og efterfølgende modnet i kælderen hos køberen, bourgognehuset Prosper Maufoux. Overskuddet helliges velgørende formål.