Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru Clos Rousseau 2019
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru Clos Rousseau 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“A Great Year in terms of quality … One of the best years of the decade.” – Antoine Lequin, winemaker
“96 points. Extraordinary.” – Robert Parker Vintage Chart (årgangsskema)
“96 points. Superb.” – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgangsskema)
“95 points. Best year since 2015 in the Côte de Beaune” - Wine Spectator Vintage Chart (årgangsskema)
Wauw, hvilken historisk pragtvin… Er det her familien Lequins hidtil bedste røde Santenay 1er Cru?
Det muromkransede terroir er ren verdensklasse, og efter 400 års ”prøvetid” i hjembyen Santenay ved familien Lequin alt om, hvordan man lige tryller lidt ekstra kvalitet ud af en i forvejen sjældent fremragende årgang som 2019.
Med til historien hører, at 2019 er årgangen, hvor winemaker Antoine Lequin med implementering af ”infusionsmetoden” introducerer et utroligt spændende stilskifte.
Hvor Antoine før lod drueskallerne udbløde 14 dage, forlænger han nu macerationstiden til hele 30 dage. Til gengæld afstår han helt fra at manipulere drueskallerne. Ingen manuelle punch downs. Heller ingen mekaniske overpumpninger… Bare et månedlangt ”low intervention” infusions-udtræk af farve, smag og tanniner.
Resultatet er Pinot Noir med langt større burgundisk finesse, samt en nærmest svævende elegance, der virker let og naturlig, men som meget få producenter i verden er i stand til at matche. Stærkt begrænset lager!
Smagenote
1er Cru’en præsenterer sig indbydende kirsebærrød i glasset… Næsen bringer løfter om overdådig elegant Pinot Noir med sin kælne parfumeduft af nyplukkede violer, hindbær fra skovbunden, jordbærgrød og sorte kirsebær, der gemmer på fortryllende mineralske strejf af kalk, rusten jord og skovbund samt fine fadnoter af chokolade, kaffebønner og vanile... I munden blød og silkefin tekstur med umiskendelig karakter af Pinot Noir. Smagen er først smukt fokuseret, men bourgognen finder konstant nye nuancer frem, der gør afslutningen særdeles spændende og helstøbt. En gudesmuk Santenay med silketanniner af fineste skuffe. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Nyd den til steaks, fuglevildt, andebryst, tapas, svamperetter og cremde oste. Servér ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir. Druerne håndhøstes fra tætplantede vinstokke på 1er Cru Clos Rousseau på Lequin-familiens egen hjemmebane i Santenay. Et burgundisk topterroir med klassisk kalkholdigt ler og solvendt orientering mod syd- og sydøst. Efter 10 dages farve- og frugtfremmende koldmaceration gærer vinen med 30 dages infusion, hvor drueskallerne helt uden manuel påvirkning nu selv afgiver deres smag, farve og tanniner til bourgognevinen. Vinen modner herefter 10-12 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 20% helt nye.
Om Domaine Louis Lequin
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.