Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2021
Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“94 point. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgangstabel, rød Côte de Nuits)
Genial Gevrey-Chambertin fra sjældent gamle vinstokke!
Hemmeligheden bag dette superkøb er en unik frugtkvalitet fra over 40 år gamle Pinot Noir-stokke, hvilket i sig selv er lidt af en undtagelse i Bourgogne.
Hvad mere er, kommer druerne fra et terroir nær legendariske Combe de Lavaux… altså lige nedenfor Gevrey-Chambertins tre verdensberømte 1er Cru’er Clos Saint-Jacques, Lavaut-Saint-Jacques og Cazetiers!
Vi kan ikke røbe navnet på det familiedomæne, hvor Stephane Brocard skaffer druerne. Men vi kan fortælle, at den kendte producents billigste Gevrey-Chambertin koster på den dyre side af 500 kr. flasken.
Glæd dig til en saftig og silkeblød Pinot Noir der strutter af strukur og kun lige er begyndt at vise sit format. Alt ved denne fremragende Gevrey-Chambertin sidder simpelthen lige i skabet.
Smagenote
Nyskænket præsenterer den unge Gevrey-Chambertin sig mørk kirsebærrød i glasset… Næsen lover flot og seriøs rød bourgogne med koncentreret duft af viol, vilde skovbær, orangeskræl, saftige sorte kirsebær og solbær, som går smukt i spænd med krydrede strejf af lakrids, kanel og ristede kaffebønner fra den 15 måneder lange fadlagring på delvist nye fade… I munden en seriøs Gevrey-Chambertin med saftig og kødfuld frugt. Her er masser af fine, mineralske skovbundsnuancer at gå på opdagelse i, og eftersmagens elegante tanniner takker bestemt ikke nej til et godt stykke kød. Textbook Gevrey, top value – og en kæmpe anbefaling herfra! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes
91/100 Wine Enthusiast (årg. 2014)
”The mature vines in the name of the wine are 40-years-old. The result is a firm structured wine although one with plenty of soft red fruits in the background. They are developing well, bringing with them acidity and good potential. “
Nyd denne store røde bourgogne til saftige steaks, fuglevildt, andebryst, kraftige tapas, grillet laks og tun, bouef bourguignon og modne oste. Servér ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, der høstes fra 40 år gamle vinstokke på et exceptionelt terroir med kalksten, mergel og fossilholdigt grus! Det sydøstvendte terroir ligger lige nedenfor den berømte skråning Combe de Lavaux med supertrioen af 1er Cru-marker, hhv. Lavaut Saint-Jacques, Clos Saint-Jacques og Cazetiers.
Vinen gærer på traditionel burgundisk manér, før den fuldendes med 15 måneder lang lagring på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 20% helt nye.
Om Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard)
Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.