Domaine Louis Lequin et Fils Corton Grand Cru Les Languettes 2016
Domaine Louis Lequin et Fils Corton Grand Cru Les Languettes 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Større bliver det ganske enkelt ikke…. Her får du den ultimative Pinot Noir-oplevelse fra Côtes de Beaunes eneste Grand Cru mark.
Fremstillet på druer fra 60 år gamle vinstokke, der i den "outstanding"-gode årgang leverede en exceptionel smagsdybde og koncentration. Fortaltet til perfektion i kælderen hos Lequin, der har skabt en Grand Cru med finesse og kompleksitet i verdensklasse.
Lequins storslåede Corton-flagskib fra Les Languettes, er med sin jernholdige mergel og sin stejle orientering mod syd/sydøst er et legendarisk burgundisk terroir.
I middelalderen hørte Les Languettes-marken på Corton-højen under et nonnekloster, og de gudfrygtige nonner kaldte jordloddet for Vigne Dieu (guds mark). Da marken senere overgik i privat eje, skiftede den navn til Les Languettes, (udledt af langue, tunge) - et ordspil, som dels henviser til den aflange marks form, og dels at marken leverer skønne dråber til folkets ganer, ikke til herren i himlen.
Smagenote
I glasset står vinen knivskarpt med sin kirsebærrøde farve. Næsen er… ja, det er svært at få luft så betagende er det. Fine parfumerede blomster, møder solmodne røde og sorte bær, der elegant indhylles i dybe, komplekse noter af røg, tørret kød, lakrids, mokka og mineralsk skovbund. I munden lander vinen med en viskositet og struktur, der overgår selv den fineste silke. Vinen er saftig med en eventyrlig smagskoncentration, der bare ikke vil give slip i smagsløgene. Finish er lang og koncentreret med en nuancerigdom og mineralsk kompleksitet, der kun findes i den burgundiske Grand Cru-liga. En guddommelig vin! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Servér verdensklasse-vinen til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremede oste. Nydes optimalt ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir. Druerne håndhøstes fra mere end 60 år gamle og tætplantede vinstokke på Grand Cru Languettes, der med sin jernholdige mergel og sin orientering mod syd og sydøst er et legendarisk burgundisk terroir.
I vineriet anvendes et komplekst mix af afstilkede druer og hele drueklaser. Efter 10 dages farve- og frugtfremmende koldmaceration gærer vinen i 15 dage. Der gæres ved relativ høj temperatur, da Lequin-familien ønsker at udtrække ekstra intensitet og struktur fra drueskindet. Vinen modner herefter 10-12 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 50% helt nye.
Om Louis Lequin
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.