Buglioni "il Vigliacco" Brut Rosé 2022
Buglioni "il Vigliacco" Brut Rosé 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”Kujonagtige” Vintage-bobler fra rebelske Buglioni.
Efter høsten i 2008 er det ikke længere obligatorisk for vinmagerne at bruge Molinara-druen i vinene fra Valpolicella. I protest vælger Buglioni at hylde Molinara ved at lave en mousserende rosévin på netop denne drue.
Il Vigliacco betyder kujonen som en henvisning til de myndigheder, der på ’’skamløs’’ vis har valgt at fjerne Molinara fra listen over de obligatoriske Valpolicella-druer.
Den første kasse blev leveret direkte til dørtrinnet af kommisionskontoret.
”Il Vigliacco” byder på delikate og forfriskende rosé-bobler fra den dugfriske årgang 2022, der er opdraderet med nyt og elegant design. Og til denne pris er alle Prosecco- og Champagne-fans nødt til at smage med!
Smagenote
I glasset præsenterer ”il Vigliacco” sig med en smuk laksefarvet kulør. Næsen aromatisk og floral med en henrivende duft af hybenrose, hindbær, jordbær og tranebær. I munden er den mousserende vin frisk og let krydret med noter af tørrede krydderurter. Med sin dejlige cremede mousse byder Il Vigliacco op til dans, og vinen vil være en perfekt partner til både fest og hygge. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Anbefales som aperitif – og til appetizers, tapas, salater, fisk, sushi, fjerkræ, lyst kød samt friske oste. Nydes ved 6-8°C.
Il Vigliacco Brut 2022 er fremstillet på 100% Molinara fra grusholdige marker i Valpolicella. Mosten koldmacererer med 48 timers skindkontakt før gæringen. Vinen er fremstillet i en frisk og frugtig ”Charmat”-stil, hvor boblerne dannes ved andengæring på ståltank under tryk. Sukkerindhold: 8 gram pr. liter.
Om Buglioni
Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:
Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (januar 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….
I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?
De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.
Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.
Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.