Buglioni Il Vigliacco Spumante Brut Rosé 2023
Buglioni Il Vigliacco Spumante Brut Rosé 2023
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Farvel Amarone… Og goddag til markedets mest vidunderlige rosé-vintagebobler fra hjertet af Valpolicella Classico!
Il Vigliacco betyder ”kujonen” som en henvisning til de italienske vinmyndigheder, der på respektløs vis har strøget Molinara fra listen over obligatoriske Valpolicella-druer til produktionen af Amarone.
Siden høsten i 2008 er det ikke længere obligatorisk for vinmagerne at bruge Molinara-druen i rødvinene fra Valpolicella. I protest vælger Mariano Buglioni at hylde Molinara ved at lave en forrygende mousserende rosévin på netop denne drue.
Den første kasse blev leveret direkte til dørtrinnet af kommisionskontoret. Så ku’ de lære det!
Nu kan du skåle med i Marianos ultimative Molinara-hyldest i dugfriske Vintage 2023, hvor den delikate frugt fra druer håndplukket i San Pietro In Cariano, centralt placeret i Valpolicellas prestigeøse Classico-zone, giver såvel Prosecco som Champagne noget at tænke over…
Frem med antipasti, parmaskinke og de sprøde grissini… Det her er essensen af sommer i Veneto og en helt fantastisk value!
Smagenote
Ved ophældningen elegant mousserende med sart laksefarve… I næsen dejlig delikat med de fineste dufte af vilde hindbær, skovjordbær, frisk citrus, rabarber i fløde, floral hybenrose samt mineralske nuancer af salt og våde sten, der nærmest tvinger glasset til munden… På tungen en sprød, ganelæskende og enormt appetitvækkende italiensk mousserende vin. Du fornemmer straks den helt særlige finesse fra et terroir og en producent højeste kvalitet. Il Vigliacco 2023 er rosébobler der danser på din tunge og byder op til fest, farver, mad og hygge! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Nyd den som aperitif – og til appetizers, tapas, salater, fisk, sushi, fjerkræ, lyst kød samt friske oste. Nydes ved 6-8°C.
Il Vigliacco Brut 2023 er fremstillet på 100% Molinara fra grusholdige marker i Valpolicella. Mosten koldmacererer med 48 timers skindkontakt før gæringen. Vinen er fremstillet i en frisk og frugtig ”Charmat”-stil, hvor boblerne dannes ved andengæring på ståltank under tryk. Sukkerindhold: ca. 8 gram pr. liter.
Om Buglioni
Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:
Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (januar 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….
I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?
De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.
Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.
Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.