Stéphane Brocard Mazis-Chambertin Grand Cru 2001
Stéphane Brocard Mazis-Chambertin Grand Cru 2001
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“94-97 point. Voldsom lang eftersmag og eminent elegance." - Houlberg
"95 points.” – Gilbert & Gaillard
"95 point. Elegant, men har dybde og masser af frugt.." - Mad & Monopolet
”94 point. Fuldmoden top Bourgogne når det er allerbedst." - WineWherever
"There are a number of magnificent wines emerging from this vineyard…” - Robert Parker
32.650 kr..! Hvis du skulle være i tvivl om, at Pinot Noir fra Grand Cru Mazis-Chambertin hører til Bourgognes vildeste samlerobjekter, så har vi lige oplyst dig flaskeprisen på Leroy Domaine d'Auvenay Mazis-Chambertin Grand Cru 2001 …
Fra samme årgang 2001 (af Robert Parker blåstemplet ”Outstanding”) har mikronegocianten Stéphane Brocard fået sine kvalitetssøgende fingre i et glemt parti storartet Mazis-Chambertin, som han nu lancerer under egen label.
Denne luksuriøse Pinot Noir kommer direkte fra et højt anerkendt domæne med adresse i netop Gevrey-Chambertin… Mere har vi lovet ikke at røbe, da markedsprisen ligger omkring 2500 kr – altså laaaangt over vores Covid 19-relaterede specialpris!
Vinen er i gigantform efter 19 års kældermodning i Bourgogne… heraf 18 mdr. på helt nye 228 liter fade!
Smagenote
Dramatisk mørk kirsebærrød med begyndende orange kant. Næsen er 100% to die for… Tørrede Karl Johan-svampe, kaffegrums og kamfer blander sig med røde og mørke bær, mynte, kærnemælk, nysværtede læderstøvler, kakao og lækker bourbonvanilje… Så komplekst, så dragende! I munden lægger vinen sig fed på tungen, for dernæst at detonere i en eksplosion af smagsnuancer… Frugten, fadet, fragmenter fra skovbunden… kulminerende med en sitrende mineralsk syre og et karakterfuldt tanninbid, der nærmest skriger på et godt stykke kød. Koncentrationen er mind-blowing… Drømmebourgogne! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Anmeldelser af Stéphane Brocard Mazis-Chambertin Grand Cru 2001
94-97/100 Houlberg
"6 Thumbs Up. Duftmæssigt en vild bourgognevin ... både tæt med en sand urkraft af æterisk og dyb, moden, lys frugt, dekadent mahogni og gammelt teaktræ, skovbund, masser af jordbær, saftige kirsebær, virkelig ret dragende med læderfedt samt lidt mælkede noter samt en nervøs, vibrerende og anspændt syre. I munden er det lys, let og moden frugt, smelter i munden på en lys, syret og slank måde. Det er hindbær, jordbær, stor frugtintensitet og lys tørhed. Tanninerne er egentlig bløde og medgørlige og vinen har en rigtig fin nerve, voldsom lang eftersmag og eminent elegance. Fandeme da lige, hvad man har brug for sådan en aften." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 1450)
95/100 Gilbert & Gaillard
95/100 Mad & Monopolet
"Når vin fra Bourgogne er i sit es, så er det efter min mening det bedste, der findes.... I næsen har den et væld af noter - fløde, jordbær (hvem sagde “rød-grød med fløde?), hindbær, læder, cedertræ, skovbund og vanilje. I munden er den blid, elegant, men har dybde og masser af frugt, som vidner om flot arbejde med fadet. Den slutter af med en blid syre, som fuldender vinen."
94/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Super kompleks duft af solbærbusk, laurbærblade, stegte svampe og jordrede mineraler. I munden er har den en behersket moden og veludviklet frugt, der er opløftet af en frisk og spændstig syre. Taninnerne er fine med en glat tekstur. Den smager af syrlige røde kirsebær, urter, stegt oksekød med allehånde og en lang og krydret eftersmag. På dette stadie peaker modenheden og leverer en sand vinøs oplevelse. Fuldmoden top Bourgogne når det er allerbedst." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 1450,00)
94/100 Gault Millau
Nyd den til saftige steaks, lammefilet, fuglevildt, Coq au vin, svamperetter og modne oste. Server ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra den 9,10 hektar store Grand Cru Mazis-Chambertin, der rivalierer med nabomarken Clos de Bèze og Le Chambertin om at frembringe de allerstørste rødvine i kommunen Gevrey-Chambertin. Et fabelagtigt terroir med et højt indhold af kalk og fossiler i jorden, mens landsbyen Gevrey-Chambertin skærmer marken for den kolde nordenvind og bidrager til det unikke mikroklima.
Mosten gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank med 12 til 17 dages skindkontakt. Daglig pigeage (manuelle nedstemplinger af drueskallerne) sikrer et seriøst udtræk af farve, smag og tannin fra drueskindet. Vinen modner herefter 18 måneder på helt nye 228 liters burgundiske egetræsfade. Resultatet er en seriøs rød bourgogne med et nærmest uendeligt gemmepotentiale.
Om Stéphane Brocard
Med ratings helt op til 96 point byder Stéphane Brocard på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 etablerede han sig derfor som mikronegociant i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Med dette strategiske udgangspunkt – og med sin aldrig svigtende næse for kvalitet - har Stéphane opbygget et enestående netværk af druedyrkere og vinbønder i hele Bourgogne.
Fra sine samarbejdspartnerne (og fra Stéphanes egne marker i Chablis og Pommard) kommer nogle af Bourgognes bedste vinkøb, som Stéphane enten lancerer i sit eget navn eller som Closerie des Alisiers.