Prosper Maufoux Gevrey Chambertin 2022
Prosper Maufoux Gevrey Chambertin 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”Burgundy 2022 is shaping up to be excellent.” – Wine-Searcher
“The potential is there to make 2022 a great vintage” – Vins de Bourgogne
Fantastisk Gevrey-Chambertin… Årgangen er perfekt og vinmageren en af Frankrigs dygtigste!
Som Frankrigs første kvinde er Nadine Gublin kåret til "Winemaker of The Year" i Revue du Vin de France.
Nadine er oplært af 100-point-legenden Henri Jayer, der regnes for den absolutte konge af rød bourgogne! Og når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.
Bourgognefans kan roligt glæde sig til at smage Nadines hysterisk lækre Gevrey-Chambertin, som i den magiske årgang 2022 lader powerfrugt og frisk mineralsk elegance finde sammen på historisk flot vis.
Vi taler om en af de sjældne topår, hvor kommunevine som denne Gevrey-Chambertin dufter, smager og leverer som en langt dyrere 1er Cru.
Eneste problem… vi har kun kunnet skaffet nogle få kasser 2022!
Smagenote
Indsmigrende mørk kirsebærrød med ungdommelig violet kant... Næsen emmer vidunderligt af stor Gevrey-Chambertin med elegant powerduft af friske roser, orangeskal, skovjordbær, solbær og sorte kirsebær, der boltrer veloplagt med mineralsk burgundisk skovbund samt lakrids, kaffe og vanilje fra den årelange kældermodning på 30 % nye fade. I munden smooth og harmonisk med årgangens særlige kombination af power, parfume og mineralsk finesse... Lang og svævende elegang med flot integrerede fadkrydderier og superfine tanniner. Genial Gevrey! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser Prosper Maufoux Gevrey Chambertin 2022
4,1 stjerner Vivino (210 ratings, set over alle årgange, ” Højeste kvalitet for pengene af Bourgogne Côte de Nuits", 19/03/24)
”Good producer” - Robert Parker
Nyd den til andebryst, fuglevildt, stegt laks og tun, tatar, svampe og cremede oste. Servér ved 14-17 °C.
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir. Druerne håndhøstes fra lavtydende vinstokke på ler- og kalkholdige marker i Gevrey-Chambertin. I vineriet udvælges de bedste, afstilkede druer manuelt ved et vibrerende sorteringsbord. Mosten gærer langsomt og køligt for en ren og autentisk gengivelse af Pinot Noirs frugtfinesse, mens jævnlig pigéage sikrer et skånsomt udtræk af tannin. Vinen modner 12 mdr. på 228 l. burgundiske egetræsfade, heraf 30% nye med ”light toast”.
Om Prosper Maufoux
Hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufouxinen er skabt i tæt samarbejde med Nadine Gublin, den første kvindelige "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.
Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familien, som i forvejen står bag bourgognes vigtigste Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Og kvaliteten er kun blevet bedre siden… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.
Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag stort set hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.
Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.