Prosper Maufoux Puligny Montrachet 1er Cru La Garenne 2016
Prosper Maufoux Puligny Montrachet 1er Cru La Garenne 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
En powerfuld Puligny-oplevelse på førsteklasses cru-niveau!
Den berømte ’’trio’’ bestående af Meursault, Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet er leverandør af nogle af verdens største hvidvine og bruges som sammenligningspunkt overalt, når vinkendere vurderer kvaliteten af en hvidvin...
En Puligny fra et meget fint kalkholdigt terroir. Nem at falde i svime over – og så fra en af Frankrigs dygtigste winemakere, Nadine Gublin, der tidligere er blevet hyldet som ’’Frankrigs bedste winemaker’’! Når Nadine ikke står i kælderen hos Prosper Maufoux, laver hun vin hos verdensberømte Jacques Prieur, hvor vi taler HELT andre prisniveauer…
Hos bourgognehuset Prosper Maufoux får du bare rigtig meget Puligny for pengene!
Smagenote
Smuk gylden farve i glasset. Grapefrugt, citrusnoter, mandarin og fersken følger flot efter hinanden, et strejf af engelsk lemoncurd træder frem, inden en lækker smørcremethed aer tungen blidt. Ristede, pandestegte hasselnødder og vanilje sætter krydderi på oplevelsen, frugt, fad og mineralitet går fornemt i spænd med hinanden for til sidst at kulminere i en blød, feminin og samtidig frisk finale af længere karakter! Med en røget og flintet mineralitet og finesserige florale undertoner. Uhyre elegant, en vin, der for alvor viser Bourgognes store hvidvines værd… Wauw-ordet beskriver bedst denne topklassesoplevelse! Drik nu eller gem 10+ år fra høståret.
Anbefales til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ, lyst kød, svampe og cremede oste. Servér ved 10-13°C.
Vinen er lavet på 100 % Chardonnay, der høstes fra marker, der ligger inden for 1. cru’en La Garenne, der byder på et meget kalkholdigt terroir, hvilket forsyner vinene med en udsøgt mineralitet. Modnet på 228 liters burgundiske egefade for ekstra dybde og eksotisk vaniljekrydderi.
Vidste du det?
Nadine Gublin blev i slutningen af 1990’erne den første kvindelige ønolog, som opnåede titlen som ”årets winemaker i Frankrig” hos Revue de Vin de France. I dag laver Nadine vin to steder. Dels som teknisk direktør hos Domaine Jacques Prieur, der nærmest vader i +95p ratings hos de store anmeldere. Og dels hos Prosper Maufoux, hvor hun som fast ønologisk konsulent arbejder tæt sammen med den daglige winemaker. Nadines suveræne bourgogner kendes bl.a. på deres rige frugtfylde, da hun foretrækker at arbejde med relativt sent høstede druer.
Om Prosper Maufoux
Pssst! Vil du høre hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufoux laves i tæt samarbejde med Nadine Gublin, der som Frankrigs første kvinde er kåret som "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.
Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Siden er kvaliteten eksploderet… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.
Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.
Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.