Patrick Lesec Cairanne 2018
Patrick Lesec Cairanne 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"91-93 points. One of my favourites from Lesec is his Cairanne" – Robert Parker
Sikke en nyhed!
Patrick Lesec er kendt i hele Rhône for sine magiske master blender-skills og 97 points Chateauneuf du Pape-vine.
Dem har han gjort særlig brug af i denne nye og elegante Cairanne, der forståeligt nok er blevet en af Robert Parkers personlige favoritter.
Patrick Lesec har blendet en saftig publikums-pleaser med solmoden, mørk bærfrugt og krydderier i lange baner.
Et genialt og særdeles prisvenligt alternativ til Chateauneuf du Pape.
Smagenote
Smuk mørk rubinrød i glasset. Sæt næsen til vinen og modtag hele Rhônepakken. Nyd den herlige duft af fuldmodne hindbær, blommer, sorte kirsebær og brombær, der tilføres krydrede strejf af peber, kanel, lakrids samt let ristet kaffe. I munden er vinen fyldig og særdeles imødekommende med sin bløde frugt, harmoniske syre og fine, elegante tanniner. Lang, frugtintens eftersmag med modne bær, der klynger sig fast til dine smagsløg som en Greenpeace-aktivist til et truet træ. Drik nu, eller gem 5-8 år.
Anmeldelser af Patrick Lesec Cairanne 2018
91-93/100 Robert Parker
"One of my favorite offerings from Lesec is his Cairanne. The 2018 Cairanne, a blend of 70% Grenache, 20% Syrah and 10% Mourvèdre, wasn't picked until mid-October. The wine combines hints of pepper and cinnamon with ripe raspberries and garrigue. Medium to full-bodied, it's supple and silky, lush and long."
4,0 stjerner Vivivo (set over alle årgange. 06/07/21)
Den flotte Rhône vin går rigtig godt til lam, oksekød, charcuteri, vildt, mad fra grillen og klassiske danske retter. Servér ved 16-18°C.
Vinen fremstillet på et Rhône-blend af 70 % Grenache, 20 % Syrah og 10 % Mouvèdre fra området, Cairanne, der ligger en halv times kørsel fra Chateauneuf du Pape. Druerne kommer fra stokke, der i gennemsnit er mellem 20 og 40 år gamle. I vineriet macererer mosten i cirka 3 uger med daglige overpumpninger. Efter endt gæring modner vinen i 2-3 år før frigivelse - 90 % af vinen lagres på tanke, mens de resterende 10 % kommer på træfade.
Om Patrick Lesec
En af Robert Parkers personlige Rhône-favoritter, Patrick Lesec, grundlagde sit vinfirma I 1993.
Patrick er en kvalitetsorienteret mikronegociant, der gennem langtidskontrakter med førende vinbønder samt personlig involvering i markarbejde, vinificering, modning og blending, fremtryller den ene topanmeldte pragtvin efter den anden.
Kort sagt en ”master blender” med kultstatus, hvis lækre rødvine placerer sig i et stilmæssigt smørhul mellem traditionel og moderne Sydrhône.