Jean Gagnerot Mercurey 2018 - 1,5 liter Magnum
Jean Gagnerot Mercurey 2018 - 1,5 liter Magnum
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“95 points. Superb.” – Wine Enthusiast Vintage Chart
“Most people who know Burgundy agree that the very best examples of Mercurey [...] represent the best rapport of quality and price in Burgundy today” – Robert Parker
Hvem sagde STOR bourgogneoplevelse? Mesterlige Mercurey skænket fra magnumflaske i mega-årgangen 2018.
Mercurey er indiskutabelt hovedstaden for Pinot Noir i det sydlige Bourgogne – og distriktet er blevet et sandt mekka for alle med hang til fremragende bourgognevalue.
Det kalkholdige terroir er som skabt for Pinot Noir, mens de mindre opskruede jordpriser gør det muligt at fremstille sande perlevine til menneskepenge.
Med Jean Gagnerot Mercurey 2018 i glasset kan bourgognefans mæske sig i en saftdryppende og afstemt fadkrydret rød bourgogne, der i den generøse 2018 nærmest bobler af solmoden Pinot Noir. Og den generøse flaske når nemt bordet rundt!
Hele herligheden trumfet med det mineralske, jordbundskrydrede varemærke, der gør rød Mercurey til Sydbourgognes Nuits-Saint-Georges - til en brøkdel af prisen!
Smagenote
Elegant kirsebærrød i glasset… Næsen skruer op for frugtcharmen med visne violer, orangeskal, røde blommer, hindbær og mørke skovbær, der finder lækkert sammen med røget kød, brændt jord, svampe, lakrids, kanel og lidt vanilje… Vinen lægger sig næsten svævende smooth på tungen, hvor Pinot Noirs sitrende saftighed flirter perfekt med Mercureys mineralske rusticitet samt søde krydderstrejf fra lagringen på små fade. Silkefine tanniner tager stikket hjem i den harmoniske finish. Med sikkerhed en af de mest charmerende røde bourgogner vi til dato har haft på lager... Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Nyd den lækre Pinot Noir til steaks, tapas, laks, tun og fjerkræ (gerne stegt eller grillet) samt fyldige salater, lette svamperetter, ost og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, som håndplukkes fra kalkstensmarker med ler og mergel i berømte Mercurey, der regnes for det sydlige Bourgognes vigtigste rødvinsdistrikt. Du nyhøstede druer fragtes i skånsomme perforerede kasser til vinieret, hvor druerne inden gæringen får lov at koldmacerere med henblik på maksimalt aromaudtræk.
Selve gæringen sker på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. Den langstrakte gæring ved lave temperaturer føjer aromatisk finesse til smagen, mens overpumpninger af mosten samt manuelle ”punch downs” (pigeage) trækker ekstra farve og struktur fra drueskindet. Efter endt gæring modner vinen 8-12 måneder i kontakt på 1-5 år gamle 228 liters egetræsfade, mestendels fra skovområder i Vogerserne.
Om Jean Gagnerot
Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!
Det er lykkedes vores indkøber at få fingre i endnu et større parti skatkammervine af Jean Gagnerots populære bourgogner, som vi trods de omsiggribende prisstigninger nu kan præsentere til rekordlave priser:
Kendte navne som Chablis, Meursault, Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-Georges og Corton i spændende selskab med vaskeægte valuevine fra Hautes Cotes de Nuits, Mercurey, Ladoix, Savigny-lès-Beaune, Viré-Clessé, Mâcon-Charnay og Fixin. Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!