Domaine Michel & Marc Rossignol Beaune 1er Cru Les Teurons 2014
Domaine Michel & Marc Rossignol Beaune 1er Cru Les Teurons 2014
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"90-93 point. Så smooth feminint, at man omgående bliver glad" - Houlberg
“The best 1er Crus of Beaune, in my view, are Grèves and Les Teurons” - Clive Coastes, Master of Wine
- De to partier Les Teurons 1er Cru 2018 (med VILDE 94-97 point fra Houlberg) blev begge revet væk på rekordtid…!
Når vi nu kan præsentere samme kirsebærsaftige Pinot Noir, og endda i den elegant skovbundsduftende årgang 2014, så skylder vi en kæmpe tak til leverandøren Stéphane Brocard, der er nær ven af familien Rossignol i Volnay.
Som Robert Parker formulerer det, så fremelsker Michel & Marc Rossignol en beundringsværdig finesse og elegance i deres Pinot Noir, og netop Les Teurons fremhæves som familiens måske bedste vin.
Smagenote
Klassisk kirsebærrød i glasset. Næsen er særdeles elegant og delikat … med duft af roser, saftige jordbær, kirsebær, granatæblesaft og skovbundsfragmenter. Lidt vanilje og ristede kaffebønner anes i baggrunden. I munden dejlig blød og saftig… Frugten er super delikat og trods 6 år på bagen forbløffende frisk – mums! God længde på den friske og mineralske eftersmag, der klinger af med silkefine tanniner og et krydret stejf af fad. Flot bourgogne! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høstpåret
Anmeldelser
90-93/100 Houlberg
"5 Thumbs Up: Jeg er nødsaget til først at kommentere farven i glasset, for den har denne transparente teglfarvede med småbrune kanter. Duften er så blid som Bamseline og langt mere moden end 2018'eren. Her er det fint, sart og så smooth feminint, at man omgående bliver glad. Der er jordbær, søde kirsebær, snert af tranebær, blomster, rosenblade, en røget trænote samt svagt aftryk fra fadlagringen med kanel, vanilje samt en smuk ibenholt ædelaroma. Smagsmæssigt viser vinen imidlertid ikke tegn på alder ... snarere tværtimod, for vinen har frisk, spændstig, frisk og syrlig frugt, ribs, lyse kirsebær, ribs og granatæbler. Her er der sgu ingen kære mor, for far syre bestemmer sammen med stor tørhed, fine men nogle satans stramme tanniner og stenede mineraler. Sidst skrev jeg, at årgang 2018 burde ha' nogle år i kælderen og det samme kan jeg skrive om denne årgang 2014. Dermed havner vi på 5 store tommelfingre med pil op."
91/100 "Outstanding" - Robert Parkers Vintage Chart (rød Côte de Beaune årg. 2014)
Good producer – Robert Parker
”Rossignol makes very stylish, elegant red wines that are praised for their finesse and elegance … His best wines are his Beaune Les Teurons and Volnay Pitures.”
Nyd den til grillet fisk, fjerkræ og fuglevildt, oksekød, lyst kød, svamperetter og cremede oste. Server ved 15-17 °C.
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra enkeltmarken Les Teurons, der rivaliserer med Grèves om at være Beaunes fineste 1er Cru. Druerne høstes ved optimal modenhed og afstilkes 100% inden gæring på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. Manuelle ”punch downs” og overpumpninger af mosten sikrer et balanceret udtræk af farve, smag og tannin fra drueskallerne. Efter presingen omstikkes vinen til 228 liters burgundiske egetræsfade (heraf 20% nye), hvor den færdigmodner i 11-18 måneder før frigivelse til salg.
Om Domaine Michel & Marc Rossignol
”Rossignol makes very stylish, elegant red wines that are praised for their finesse and elegance”
- Robert Parker
Bag vinen gemmer sig et ankendt lille familiedomæne i Volnay. Her har familien Rossignol siden 1500-tallet opnået et enestående terroirkendskab, der i den grad skinner igennem i vinene fra familiens blot 6,5 hektar. Michel Rossignol har i en årrække passet og plejet vinstokke for berømte Hospices de Beaune, da han lokalt nyder høj anerkendelse for sit markarbejde og terroirkendskab. Rossignol-vinene fremstilles den dag i dag med stor respekt for traditionen og terroiret, mens lave høstudbytter, frugtbevarende gæring på temperaturstyret ståltank samt lang og kølig modnning på op til 20% nye bourgognefade vidner entydigt om opprioritering af kvalitet.