Domaine Louis Lequin et Fils Bâtard-Montrachet Grand Cru 2019
Domaine Louis Lequin et Fils Bâtard-Montrachet Grand Cru 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"96 points. Dense and powerful, a wine full of muscle, but with great poise and depth on the palate" - La Revue du Vin de France
Smag noget af verdens største Chardonnay i Bourgognes uforglemmelige årgang 2019. Glæd dig til en oplevelse for livet fra nabomarken til verdens største hvidvinsmark, Grand Cru Le Montrachet.
Vi får ikke mere end et par kasser af Louis Lequins Grand Cru Bâtard-Montrachet, der i 2019 når et næsten enestående niveau af elegance, power og kompleksitet.
Normalvis opgøres en vinmark i hektar, men her er vi nødt til at omregne kvadratmeter. Louis Lequin høster de kostbare druer fra kun 1200 m2!! Det svarer nogenlunde til forsvarslinjen på en fodboldbane.
Derfor kan end ikke de famøse vinkritikere kan få en prøveflaske at anmelde. Alligevel er Robert Parker en selverklæret fan af Louis Lequins hvidvine – anført af flagskibet Bâtard-Montrachet:
“Splendid whites… These remarkably rich wines are among the longest-lived white burgundies.”
Vinene fra Batard-Montrachet er som nævnt nogle af de mest aldringsværdige Bourgogne-vine. Derfor er det hamrende uretfærdigt, at de allerede nu smager så vanvittigt godt!
Flydende Grand Cru-historie fra det legendariske bourgognehus, Luis Lequin, hvis historie rækker helt tilbage til 1604!
Smagenote
Den store Grand Cru viser sig frem i glasset med gylden kulør og ungdommelige grønne reflekser. En uforglemmelig bouquet indledes af sommerfriske blomster, nyslynget honning, citrusskal, ”pære belle Helene” samt saftdryppende stenfrugter. Snart giver også dybere strejf sig til kende i form af røg, smør og ristede hasselnødder fra vinens 1. klasses fadmodning på egetræsfade. I munden er vinen cremet, kompleks og fuldstændig outstanding. Chardonnay-frugten bliver på smukkeste vis pakket ind i sitrende mineralitet, vanilje og bagekrydderi. Finish’en fås ikke længere og varer ved i flere minutter. Batârd Montrachet i en enestående 2019-årgang. WOW! Drik nu, eller gem + 20 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine Louis Lequin et Fils Bâtard-Montrachet Grand Cru 2019
96/100 La Revue du Vin de France
"This grand cru smells of star anise. It appears dense and powerful, a wine full of muscle, but with great poise and depth on the palate. Pure and very persistent, it will grow without blinking over several decades."
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ i cremet sauce, svamperetter og nøddeagtige oste. Server ved 10-13°C
Vinen er lavet på 100% Chardonnay, som familien Lequin håndhøster fra sine dyrt indkøbte 0,12 hektar på den side af Batard-Montrachet, som ligger i kommunen Chassagne-Montrachet. Den eksklusive frugt selekteres fra +40 år gamle vinplanter med optimal syd- og sydøstvendt orientering.
Når de håndhøstede druer er i hus, spontangærer vinen med naturligt forekommende gærstammer fra vinkælderen og Grand Cru-terroiret Batard-Montrahcet. Vinen modner herefter 10-12 måneder på 50% helt nye og 50% 1 år gamle franske egetræsfade fra Troncais.
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.