Abremundos Octava Alta 2018
Abremundos Octava Alta 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"96 points. TOP 100 OF ARGENTINA" – James Suckling
"95 point. Octava Alta brager derud af med en vin, der er sort som den argentinske nattehimmel" - WineWherever
"93 points. A full-bodied, full-throttle red" - Robert Parker
"93 point. Perfekt vin til grill" - Mad & Monopolet
Alletiders største Alta? James Suckling rammer plet… den nye årgang 2018 er VILD!
Octava Alta er vores måske mest populære argentinske powervin til slagterens største bøffer… her er fuld drøn på frugtsmagen og de ristede krydderier. Intens, raffineret og kompleks.
Vinen er fremstillet af Marcelo Pelleriti, den første sydamerikaner som scorede 100 point hos Robert Parker. En overdådig vin med storladen bassefrugt, og hertil kommer en genial modning på roterende fade, som giver en afrunding og et raffinement, som er helt i verdensklasse. Denne specielle ”mikro-vinifikation” er en meget kostbar metode, som vinmageren har taget med sig fra topslotte i Pomerol og St-Émilion.
Octava Alta 2018 er et mesterværk af et Malbec-blend, der i denne specifikke årgang fuldendes med 20% Cabernet Franc og 20% Cabernet Sauvignon. Glæd dig!
Smagenote
Nyskænket sejler Octava Alta 2018 fed og mørk rundt i glasset… Næsen følger overbevisende op med imponerende powerduft af violer, mynte, mørke blommer, engelsk lakrids, brombær og solbær, der gemmer på krydrede noter af kaffe, chokolade og cigarkasse fra fadlagringen…. Smagen er ”sveskefed” med lækker bærsødme og flot, flot intensitet. Eftersmagen er saftig og vedvarende med de fineste, fløjlsbløde tanniner. Argentinas svar på de største Bordeaux Cru Classés! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Abremundos Octava Alta 2018
96/100 James Suckling
“This is, as usual, a beautifully crafted red with blackberries, cocoa, wet earth and hints of dark mushrooms. It’s full-bodied and flavorful, but in reserve. Needs time to soften and open, but already very impressive. 60% malbec, 20% cabernet franc and 20% cabernet sauvignon.”
95/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Octava Alta brager derud af med en vin, der er sort som den argentinske nattehimmel og har samme smagfulde karakter som landets hårdt grillede oksekød. Masser af sorte bær, laurbærblade, fyrretræ, tobak og læder. Fyldig krop og en syre der holder det hele ud i strakt arm. Vinen har en imponerende energi og en smag, der varer i rigtig lang tid. Meget velkomponeret vin"
93/100 Robert Parker
"The 2018 Octava Alta was produced with a blend of 80% Malbec and the rest Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc from Valle de Uco that fermented in 225-liter rolling French barrels where the wine matured for 18 months. It's ripe at 15.2% alcohol, powerful and with some oak; it's ripe, heady, showy, very attractive and exuberant, dominated by the aromatics of the Malbec, with notes of decayed violets, small berries and herbs (he comes the Cabernets...). It's a full-bodied, full-throttle red with generous oak and tannins—a wine to lay down in the cellar. 7,035 bottles were filled in May 2020."
93/100 Mad & Monopolet
"Hvis du kan få en vin, som Robert Parker giver 93 point, til denne pris, så er det med at holde sig til. Er du tilmed vild med oversøisk vin, så kunne dette godt være et perfekt match til dig. Den kommer fra det populære område Mendoza og er lavet på klassisk fransk blend. I næsen er den fyldt med duft af brombær, modne kirsebær, syltede blommer, vanilje, lakrids, mynte, kærnemælk og rosiner. Den er fyldig, rund, stor og har uendelig meget frugt i munden. Den slutter af med fine tanniner – perfekt vin til grill. 1 FL. 369,95/ BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 149,95"
Nyd den til saftigt oksekød, lam, barbeque, kraftige tapas, Pulled Pork og ”Tex-Mex”. Servér ved 16-18°C.
Marcelo Pelleriti laver topvinen Octava Alta 2018 på 60% Malbec, 20% Cabernet Franc og 20% Cabernet sauvignon, som han høster fra terroirs 1100 meter over havets overflade i berømte Uco Valley.
Vinificeringen sker i franske barriquefade, som placeres på små hjul. Egetræsfadene roteres dagligt, så drueskallerne afgiver en dyb farve og ekstra power-smag til Octava Alta. Samtidig bliver fadet mere elegant integreret i vinen. Denne specielle ”mikro-vinifikation” er en meget kostbar metode, som Marcello Pelleriti har taget med sig fra topslotte i Pomerol og St-Émilion. Efter endt gæring lagrer Octava Alta hele 16 måneder på egetræsfade og 6 måneder på flaske inden frigivelse. 15% Alkohol. Kæmpevin!
Om Abremundos
Én rockmusiker, ét barnebarn af en vinmager og en fælles passion for både vin og musik. Hvad giver det? - Et musikalsk vineventyr!
Pedro Aznar havde en årelang drøm om at leve på og drive et vineri. I 2012 mødtes Pedro og Marcelo Pelleriti for første gang. Det blev et skelsættende møde, hvor det straks blev åbenlyst for dem begge, at de havde den samme passion for vin. Sådan begyndte et spændende eventyr. Marcelo tog Pedro med ud til Mendoza, hvor han fik lov til at sammenstikke deres første blend. Blendet blev døbt ”Página 1” og bestod af druer fra marker over 1100 meter over havets overflade. Druefordelingen var 55% Cabernet Franc og 45% Malbec. Vinen blev startskuddet på en fantastisk rejse, som har udviklet sig til mange priser og serier af højtanmeldte vine verden rundt.
Marcelo Pelleriti er vineksperten i partnerskabet. Da han var barn, kravlede han op og ned ad sin bedstefars vinstokke, hvilket måske har været med til at fremavle interessen for vindyrkning. Som voksen har Pelleriti opnået et kæmpe internationalt renommé. Nu er han hovedaktøren i Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos den berømte ønolog Michel Rolland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Marcello er desuden den første argentiner som har opnået de magiske 100 ud af 100 Robert Parker point. Om sommeren fremstiller Marcelo vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og Saint-Émilion. Foruden vinen er Marcelo musikelsker, og hans store passion i livet er guitaren. Netop musikken førte til mødet og det frugtbare samarbejde med Pedro Aznar.
Pedro Aznar er sanger, sangskriver og musiker. Som 18-årig dannede han et rockband, som kom til at definere den argentinske rockscene i flere generationer. Gennem årene var han også medlem af jazzgrupper og har vundet tre Grammy-priser. Filmmusik, solokarrierer og mange tildelte priser senere har Pedro nu fordybet sig i vinens verden og er ved at uddanne sig til sommelier hos et af de mest anerkendte vin- og spiritusakademier i Argentina.
Sideløbende har Marcelo Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier - heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo” – og Abremundos er historien om mødet af to professionelle individer, som nu er tætte venner og forretningspartnere.