Casa Marin Cartagena Pinot Noir 2018
Casa Marin Cartagena Pinot Noir 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”92+ points. Amazing quality for the price.” - Robert Parker
Saftig, silkeblød Pinot Noir er sjældent smagt bedre, så vi forstår godt Parkers lovprisning af den nye Cartagena, der laves på druer fra koldklimadistriktet Lo Abarca, helt ude ved Chiles Stillehavskyst.
Den elegante rødvin lægger sig stilmæssigt op ad Bourgogne - og bør med chokprisen in mente appellere kraftigt til Bourgognefans!
Smagenote
Sart kirsebærfarve i glasset. Næsen nærmest skriger Pinot Noir… Flot nuanceret duft af røde blomster, hindbær, jordbær og kirsebær samt underliggende strejf af orangeskal, knust granit, røg og søde krydderier. I munden charmerende frisk og frugtig. Fine mineralske nuancer og silkebløde tanniner i den lange og let røgede finish. Flot. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Casa Marin Cartagena Pinot Noir 2018
92+/100 Robert Parker
“The amazing 2018 Cartagena Pinot Noir is aromatic, expressive, perfumed and open with powerful floral aromas and notes of acid berries and a salty twist. The palate is medium-bodied and reveals very fine tannins and a nice texture, with the austerity of granite, very tasty flavors and a salty touch on the finish. There are flavors of cherry pit and a bitter touch that makes it intriguing and seems to add something different. Amazing quality for the price.”
92/100 Decanter
90/100 Vinous
”A Pinot Noir from San Antonio, aged for 12 months in used oak, it offers a fleshy nose with smoke and cherries in addition to the earthy notes. Terse with fine, well-calibrated tannins and a delicious finish.”
90/100 Tim Atkin
Nyd den til grillet tun, laks og fjerkræ, fuglevildt, andebryst, lyst kød og milde oste. Servér ved 14-17°C.
Vinen er er fremstillet af 100% Pinot Noir fra Antonio Valley. De håndhøstede druer afstilkes uden knusning, hvorefter de koldmacererer i 3 døgn. Mosten gærer i 12 dage ved 18-14°C, incl. pigéage to gange pr. døgn. Vinen modner 12 mdr. på brugte franske egetræsfade. Vinen aftappes uden klaring og uden syrejustering.
Med en beliggenhed bare 4 km fra Stillehavet lever producenten Casa Marin til fulde op til sit navn, ”huset ved havet”. Det kølige og vindblæste område Lo Abarca blev af mange regnet for uegnet til vindyrkning, men siden grundlæggelsen af Casa Marin i år 2000 har pioneren Maria Luz Marin gjort enhver skepsis til skamme.
I dag nyder Lo Abarca højstatus som hotspot for ”cool climate”-vine i international topklasse, mens Casa Marin af mange regnes for Chiles førende vinproducent. Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede ha fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Riesling og Gewürztraminer samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir, Syrah og Grenache.