Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2019
Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"91 point. Tophuset Buglioni laver udover fremragende Amarone og Ripasso også Spumante i den tørre udgave.... Overvej den som alternativ til en Crémant." - Mad & Monopolet
"91 point. Flot smag til flot pris..." - Flaskehalsen
”90 point. Masser af drikkeglæde" - Houlberg
"90 point. Fin kødfuld og smagsrig Spumante” – Winewherever
Fremragende italienske årgangsbobler!
Valpolicella-kometen Buglioni er meget mere end 95 point-Amarone og verdens måske allerbedste Ripasso:
Tag bare anmelderroste Lo Spudorato 2019, der her overbeviser stort med prisklassens nok sprødeste og mest frugtlækre Vintage-Spumante.
Et super alsidigt valg til hygge, hverdag, fest og mad... Prøv den - og du vil med garanti ikke blive skuffet!
Smagenote
Smuk halmgul med fine, delikate bobler…. Fra glasset stiger den lifligste duft af jasmin, citrus, pære, abrikos og ananas. Lo Spudorato 2019 lægger sig sprød og citrusfrisk på tungen, hvor smagen folder sig koncentreret ud med tropisk frugtcharme og salte mineralske nuancer... Elegant og læskende finish der pirrer smagsløgene og giver appetit på endnu en slurk! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Anmeldelser af Buglioni Lo Spudorato Spumante Brut 2019
91/100 Mad & Monopolet
"Tophuset Buglioni laver udover fremragende Amarone og Ripasso også Spumante i den tørre udgave. I næsen har den duft af citrus, søde æbler, lichti, abrikos og hvide blomster. I munden er den frisk, tør, sprød, hvor frugtfylde og syre spiller flot sammen. Overvej den som alternativ til en Crémant. 1 stk 169,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 99,95"
91/100 Flaskehalsen
"Buglioni skaber store, smagsintense rødvine – og spændende lokale hvidvine – i området omkring Verona. Her har vi også en flaske bobler fra samme hus – Lo Spudorato Brut Bianco. Den er sammensat af druesorterne Durella og Garganega, der næppe siger ret mange ret meget – omend Garganega af og til dukker op på bobler og hvidvine. De giver vinen er dejlig friskhed og god frugt, men som mousserende vin er det lidt ærgerligt, at boblerne stikker og prikker lidt for meget. Det hænger formentlig sammen med, at den ikke er produceret efter den traditionelle Champagne-metode, hvor boblerne udvikles i flasken, men derimod efter Metodo Martinotti, hvor andengæringen foregår i en tryktank. Det holder omkostningsniveauet nede og giver dig flot smag til flot pris – men på bekostning af elegancen i boblestrukturen. Normalpris kr. 169,95 – Set til kr. 139,95"
90/100 Houlberg
"Spændende duft ... virkelig landlig, animalsk med en nøddet aroma, mens frugten virker meget gul og blød med fersken og modne, gule pærer samt nogle søde noter med sød, finsk lakrids, vanilje, mandler, honning, blomsterpollen og bruser godt op i næsen ... men på en sød og venlig måde. I munden er der mere kontrol med tøjlerne ... har en aggressivt brus, som dog er meget behageligt og så følger en frugt, der måske nok er cremet og blid, men det er med sure citroner suppleret med nogle mere eksotiske frugter, fersken, abrikos ... alt meget rent og pænt, hvilket giver masser af drikkeglæde. 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 169,95 kr., men kan fås til 139,95 kr. ved køb af 6 flasker."
90/100 WineWherever, Rasmus Christensen
”Buglioni er ellers kendt for deres vellavede Amarone, men her er de lykkedes med en fin kødfuld og smagsrig Spumante.”
Nyd den som aperitif – eller til lette tapas, salater, fisk og skaldyr, sushi og friske oste. Server ved 6-8°C.
Lu Spudorato Brut er baseret på 80% Garganega, som får ekstra friskhed fra 20% Durella. Vinen er fremstillet i en frisk og frugtig ”Charmat”-stil, hvor boblerne dannes ved andengæring på ståltank under tryk. 30 dages modning på de fine gærrester giver vinen en elegant mousserende vin med let cremet tekstur.
Om Buglioni
Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:
Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (janaur 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….
I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?
De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.
Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.
Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.