Xavier Vacqueyras 2019
Xavier Vacqueyras 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"92 points. Concentrated with a deliciously creamy finish." James Suckling
"90-92 points. A ready-to-go, upfront, sexy style, and a great finish" - Jeb Dunnuck
"91 points. Tannins are ripe and supple, turning silky on the finish." - Robert Parker
Nu certificeret økologisk! Glem dagligvarebutikkernes billig-Châteauneuf-du-Pape! Den her vin er klasser bedre..
100 POINT-magikeren Xavier har igen i jubelåret 2019 komponeret en Vacqueyras med muskler & points nok til at drille de helt store drenge i Sydrhône.
Den natmørke og knapt 15% alkoholtunge powervin, fra op til 60 år gamle vinstokke, bliver bare bedre og bedre…
Smagenote
Mørk kirsebærrød i glasset. Næsen nærmest skriger stor Sydrhône.. Brombær, lakrids, rosmarin og lavendel med dybe strejf af læder, røg, svampe, mokka og vanilje. Generøse vrid med peberkværnen.. Gåsehud! I munden magtfuld og smooth med stor, fed bærfrugt og vidunderlig skovbundskompleksitet. Afslutningen er lang og lækker med venligt tanninbid. Fremragende! Kan drikkes nu, eller gemmes i +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Xavier Vacqueyras 2019
92/100 James Suckling
"Ripe-plum, baked-blueberry, lavender, licorice and nutmeg aromas. It’s medium-to full-bodied with firm, powdery tannins. Concentrated with a deliciously creamy finish. From organically grown grapes."
90-92/100 Jeb Dunnuck
"Starting with the base 2019 Vacqueyras, this beauty offers a plump, medium to full-bodied, expansive style loaded with notions of red and blue fruits, peppery herbs, and garrigue. With loads of fruit, a ready-to-go, upfront, sexy style, and a great finish, it should certainly be an outstanding wine and have 7-8 years, if not a decade, of prime drinking."
91/100 Robert Parker
"A blend of 60% Grenache, 30% Syrah and 10% Mourvèdre, the 2019 Vacqueyras delivers garrigue-accented notes of blackberries, blueberries and licorice. Medium to full-bodied, it shows more freshness than some of the other 2019s from Vignon, while the tannins are ripe and supple, turning silky on the finish."
Server den til lam, steg, and og gerne med tung sauce.
Blend: 60% Grenache, 30% Syrah og 10% Mourvèdre. Omhyggelig udvælgelse af parceller med meget begrænset udbytte.
Terroirs: Grenache-druerne kommer fra ler- og kalkstensterrasser med mere end 60 år gamle vinstokke.
Vinavl: Manuel høst, med sortering under høsten og yderligere håndsortering på bordet 100% afstilkede druer. Udbytte: mindre end 35 hl / ha.
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.