Xavier Cotes du Rhone Villages Bio 2019
Xavier Cotes du Rhone Villages Bio 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"92 point. En rigtig fin franskmand til prisen... Glimrende vin" - Mad & Monopolet
"92 point. Flot velskabt Rhone vin" - WineWherever
Økologisk ”mini-Côte Rôtie” fra kanonåret 2019! Blåstemplet og topanmeldt af selveste Robert Parker.
Det er årevis siden, vi har kunnet få fingrene i denne vin fra 100 points-vinmageren Xavier Vignon. Nu er den her endelig tilbage i storform i en af Rhônedalen virkelig store årgange, hvor kvaliteten i dén grad kan smages.
Vinen her er primært skabt på Syrah, der tilføres en guddommelig parfume-duft fra hvidvinsdruerne Rousanne og Viognier. Mouvèdre og Grenache afrunder det fortrinlige blend, der kommer fra mere end 60 år gamle vinstokke.
Stor power-Rhône med lag på lag af fløjlsblød bærfrugt, 15 % alkohol og pikant spicyness.
Smagenote
Vinen præsenterer sig med en tæt kirsebærrød farve og violette strejf i kanten af glasset. Koncentreret og kompleks næse med et væld af spændende aromaer… En sommerfrisk rødgrød bestående af solbær, brombær, hindbær, og jordbær tryllebinder næsen sammen med florale noter af hvide blomster. Friskkværnet peber, anis og lidt brændt karamel binder flot sløjfen på en imponerende bouquet. Vinen lander rig og fyldig på tungen med en jordbærsaftig og peberkrydret bærfrugt. Tanninerne smelter i munden i løbet af den lange finish, der klinger flot af med engelsk lakrids. Stor vin med 15 % alkohol, der bokser i samme vægtklasse som Côte Rôtie! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Xavier Cotes du Rhone-Villages BIO 2019
92/100 Mad & Monopolet
"En rigtig fin franskmand til prisen, og så er der oven i købet et bidrag til et godt formål, når vinen købes - det er da win-win. I næsen har den friske urter, vanilje, jordbær og lakrids. I munden er den let, har en fin frugtfylde og blide tanniner. En glimrende vin, som passer perfekt til pasta eller pizza. . 1 stk 179,95 – TILBUD v 6 fl. 79,95"
92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Syrah dominerer denne vin, hvor frugten har en fremtrædende karakter. Men den er også tydeligt krydret af andre sorter, som medvirker til at skabe ekstra dybde i vinen. Flot velskabt Rhone vin, hvor tyngden i vinen er godt balanceret med en frisk syre. Et vidnesbyrd om kyndige hænder." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 119,95)
90/100 Robert Parker
“Hints of vanilla and black cherries combine on the nose of the 2019 Côtes du Rhone Villages. Brighter shades of red raspberries chime in on the medium to full-bodied palate, buoyed by a rich, velvety texture and leading into a long, plush finish. Drink it over the next 4-5 years.
Vinen anbefales til saftige steak, lam, BBQ, spareribs, kalvekød samt modne oste. Servér ved 14-16°C.
Vinen er fremstillet på et spændende Rhône-blend af 75 % Syrah, 10 Mouvèdre, 10 % Grenache og henholdsvis 2 % og 3 % af de grønne druer Rousanne og Viognier. Druerne høstes fra forskellige terroirs, der giver vinen en stor kompleksitet. Mouvèdre og Syrah komme fra højtliggende parceller med mergel. Grenache høstes fra rullestensbelagte marker, mens de to hvidvinssorter står plantet på kalksten. Alle vinstokkene er mindst 60 år gamle og dyrkes økologisk.
Inden gæringen koldmacererer druerne for at udtrække farve og smag, men ingen hårde tanniner. Når gæringen går i gang, efterlades der med vilje plads i tanken til, at der til sidst i gæringsforløbet kan tilføjes Grenache og Mouvèdre. Vinen modner frugtbevarende på cementtanke, mens 20 % bliver lagt på egetræsfade.
Om Xavier Vignon
Den ønologiske konsulent Xavier Vignon er berømt i Chateauneuf du Pape, hvor han hjælper mere end hver anden vinproducent med winemaking, blending og sit gudsbenåede touch af "je ne sais quoi".
Ekspertisen er til at tage at føle på, for Xavier er manden bag flere 98-100 point vine fra højt profilerede producenter som Marcoux, Raymond Usseglio og Grand Veneur.
For sin højt skattede indsats Xavier lader sig gerne aflønne med partier og fade af særlig udsøgt vin. Disse vine modner, blender og aftapper han sidenhen i eget navn – og lancerer dem til priser langt under det normale, når man tager vinkvaliteten og anmeldelserne i betragtning.
Blandt Xaviers unikke kvalitetskriterier kan nævnes selektion af druer og vin efter højst mulig koncentration af mineralske salte.