Xavier Ventoux 2022
Xavier Ventoux 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"92 points. This pretty Ventoux turns out to be full-bodied and smooth … delicious wine" – Bettane & Desseauve (tidl. årg.)
"92 point. BEDSTE RØDVINE UNDER 100 KR." – Flaskehalsen (tidl. årg.)
“92 point. Absolut flot glas til prisen" – Mad & Monopolet (tidl. årg.)
”92 point. Xavier bliver ved med at levere kæmpe value” – WineWherever (tidl. årg.)
”91 points. Excellent value at $17” – Natalie Maclean (tidl. årg.)
“90 points. Dense, fruit-driven and textural red from Ventoux“ – James Suckling
“96 points. Extraordinary” – Robert Parker Vintage Chart (Sydrhône 2022)
“96 points. Superb” - Wine Enthusiast Vintage Chart (Sydrhône 2022)
“Clearly an outstanding vintage.” – Jeb Dunnuck (Sydrhône årg. 2022)
Sydrhônes bedste køb er historisk stor i den nye årgang...
Xavier Ventoux 2021 blev fortjent hyldet som en af markedets bedste rødvine under 100 kr. Og se lige anmeldernes årgangsbedømmelser for 2022!
100-point-stjernen Xavier baserer sin slubrende saftige kundefavorit på topdruer fra op mod 100 år gamle vinstokke nedenfor det 1912 meter høje og ”skaldede” cykelbjerg, Mont Ventoux!
Med Châteauneuf-druerne Syrah og Grenache i førersædet skaber Xavier skabt den blødeste, mest cremede og frugtlækre Rhône, der til prisen bjergsprinter fra alle konkurrenter på den store klinge!
Forrige årgang blev revet væk. Nu starter rivegildet om rekordlækre årgang 2022... Først til mølle!
Smagenote
Xavier Ventoux 2022 frister fed og intens mørklilla i glasset… Næsen er forrygende peberkrydret og frugtlækker med uimodståeligt solmodne aromaer af sorte kirsebær, skovjordbær, solbær og tørrede violer, der går smukt i spænd med komplekse provenceurter, svesker, engelsk lakrids, chokolade, vanilje, læder og spændende skovbundsnuancer.... Rhônevinen glider smooth som silke over tungen, mens smagen leverer en overlegen magtdemonstration af topåret helt særlige power og frugtkvalitet. Don't miss this!! Lang og perfekt krydret finish med elegante tanniner der ikke efterlader nogen smager i tvivl.... Xaviers Ventoux er aldrig oplevet større i glasset. Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Xavier Ventoux 2022
90/100 James Suckling
”Dense, fruit-driven and textural red from Ventoux. Cassis, dark cherries, blackberries and dried violets on the nose. Medium to full body with fine tannins. Juicy and fruity with a velvety core of berries and spices in the finish.”
...
Tidligere årgange:
92/100 Bettane & Desseauve
"Composed of 50% Syrah, 30% Grenache and 20% Mourvèdre, this pretty Ventoux turns out to be full-bodied and smooth, expressing beautiful notes of fresh black fruits (blackberry), a delightful and delicious wine. "
92/100 Flaskehalsen
"BEDSTE RØDVINE UNDER 100,- Det er en skøn kombination af friskhed og dybde, der præger denne Rhone-vin fra Ventoux-området mod syd. Det meste af drueblandingen, der består af Grenache, Mourvedre og Syrah-druer, bliver lagret på betontanke for at fastholde den frugtige friskhed, mens en lille smule lagrer på egetræsfade, der medvirker til de diskrete men alligevel vigtige, krydrede nuancer. Kontrasterne mellem de modne men friske bær på den ene side og den fyldige mundfornemmelse giver en flot balance i en vin, der opnår sin markante power uden at blive tung eller voldsom. Normalpris kr. 119,95, Set til kr. 62,95 | Supervin"
92/100 Mad & Monopolet
"Xavier laver flot vin fra det sydlige Rhöne, og det er virkelig value for money. Denne er lavet på Grenache, Mourvedre og Syrah eller “GSM-blandingen”, som den også kaldes. Det giver en vin, som både har dybde, sødme, syre og tanniner. I næsen har den noter af lakrids, solbær, læder, tobak og friskkværnet peber. I munden er den sødmefuld, cremet, har blide tanniner og er utrolig drikkevenlig. Den slutter af med et lille syrebid - et absolut flot glas til prisen." (vurderet ved kr. 89,95)
92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Xavier bliver ved med at levere kæmpe value. Den store Ventoux-appellation, der rummer 51 kommuner, har en lidt mindre homogen kvalitet, end hvad man f.eks. kan finde i Châteauneuf-du-Pape, der i øvrigt kun er halvt så stor. Men kvalitet er til at finde, og det er negocianten Xavier mester i at gøre. Her i en varm og fyldig udgave, hvor det urtede og krydrede er godt i spil. Syren træder også i kraft, løfter den op, og giver vinen tilstrækkeligt med modspil. Årgangens favorable kår har med sikkerhed gjort denne vin godt. 92P"
91/100 Natalie Maclean
"From the Ventoux in the Rhône wine region, Xavier Vignon 2019 is an elegant Rhône red crafted from Syrah, Grenache and Mourvèdre wine grapes. Fresh, dry and juicy with ripe raspberry, cherry, wild herbs, lemon zest and well-integrated toasty oak spice flavours savoury and lingering on the palate. Tannins are fine-grained. Excellent value at $17."
90/100 Houlberg
"Virkelig dejlig duft ... en anelse varmere og mere sammenhængende end 2020'eren, men dog fortsat med en stenet mineralitet, men også masser af engelsk lakrids, rhônekrydderier, eukalyptus, timian samt læder violer, skovbund og en frugt af hindbær, sorte kirsebær med noget svag sødme til sidst. I munden er det et lille kraftværk ... masser af mørk, fyldig og afrundet frugt med hindbær, ribs og brombær, noget peber, strenge og saltede mineraler og igen fyldighed, sødme og dybde. Der er både sød finsk og tør engelsk lakrids, en pose spejderhagl, masser af frugt og flot integrerede tanniner, som næsten uden du mærker det, bare lige sætter sig på dine tænder. På en eller anden måde virker denne 2021 mere komplet end 2020'eren, så 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 119,95 kr., mens prisen er 89,95 kr. ved køb af 6 flasker."
Nyd den til gode bøffer, lam, svinekoteletter, gourmet burgers, simremad, charcuteri og cremede oste. Servér ved 15-17°C
Xavier Ventoux 2022 er skabt på et udsøgt blend af 60% Grenache, 30% Syrah og 10% Mourvèdre, hvoraf både Grenache og Mourvèdre kommer fra op mod 100 år gamle vinstokke. Druerne plukkes fra omkring 60 små parceller 250-400 meter over havet. Dels fra i bakkerne neden for det legendariske ”skaldede bjerg” Mount Ventoux, dels fra højereliggende terrasser i det kalkstensholdige Dentelles de Montmirail. For at skabe en unik og kompleks smagsoplevelse lader Xavier Vignon druesorterne gære sammen. Vinen modner mestendels frugtbevarende på cbetontank, mens 5% opnår ekstra krydret dybde ved på små franske egetræsfade i 12 måneder.
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.