Viña Vik Milla Cala 2017
Viña Vik Milla Cala 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”TOP 100" - Wine Enthusiast, The Best Wines of 2021
"94 points. Delicious with so much energy.” – James Suckling
"93-94 points. Hvor er det flot balanceret. Smuk vin." - Houlberg
“93 points. Editor’s choice!” – Wine Enthusiast
Viña Vik er kåret en af verdens 10 bedste vingårde ved World’s Best Vineyards Awards, mens Decanter hylder Milla Cala som verdens 12. bedste Bordeaux-blend (udenfor Bordeaux).
Norske Alexander Vik har skyhøje ambitioner for sin vingård: han vil ikke nøjes med at være Chiles bedste, han skal være bedst i Sydamerika.
Nøglen til Milla Cala er, at den kun fremstilles af helt perfekte druer. Vingården sælger over halvdelen af høsten fra, fordi man udelukkende vil fremstille vin i verdensklasse.
Snig denne vin ind i en blindsmagning af kostbare Bordeaux Cru Classé- eller Bolgheri-vine – dine medsmagere kommer i dén grad på glat is!
Smagenote
I glasset dyb kirsebærrød med violet kant og en næsten sort kerne... Næsen lokker indtagende med kølige røde og mørke bærnuancer, smukt parfumeret viol samt ultrafine krydderier fra fadlagringen. Smagen er kødfuld, koncentreret og generøs - og dog med en sitrende elegance og lethed, som man kun sjældent forkæles med i sydamerikanske vine. Silkefine tanniner slutter en luksuriøse rødvinsoplevelse af… Kom bare an, Bolgheri og Bordeaux Cru Classé! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Viña Vik Milla Cala 2017
94/100 James Suckling
“This is really so delicious with spice, tile, light chocolate and juicy berries. Medium to full body. Wonderful intensity and brightness. Delicious with so much energy. No new wood here. All about balance and drinkability.”
93-94/100 Houlberg
"5,5 Thumbs Up. Fra første snif er Bordeauxgenerne tydelige ... tilsat lidt balsamiske noter, engelsk lakrids, violer, læder, en frugt med brombær, kirsebær og jordbær. Duftmæssigt virker vinen meget saftig og samtidig egentlig også kølig i stilen. I forhold til Bordeaux er det en lidt mere tæt og lidt sødere vin, men fortsat med en imponerende elegance ... blød, harmonisk med poser af saltlakrids og samtidig lidt af en magiterning, som eksploderer i munden. Hvor er det flot balanceret. Smuk vin."
93/100 “Editor’s Choice” Wine Enthusiast
”Briary blackberry and cassis aromas include familiar Chilean notes of eucalyptus and juniper. This Cabernet Sauvignon-dominant blend is ripe and creamy in feel, with generous flavors of brown sugar, herbs, blackberry, cassis, coffee and chocolate. The finish is chewy and rich.”
92/100 Vinous
“Purplish-red in the glass. The nose offers black currant and nutmeg with a hint of mint over a bed of blackberry and wood. The ample, ripe palate features gentle tannins and moderate freshness, while the lengthy finish is full of oaky aromas.”
92/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Opulent duft, smag af mørke fuldmodne brombær, masser af frugtsødme, helt blødgjorte tanniner og en fyldig krop. Her har du en vin, der ønsker alle det godt."
92/100 Flaskehalsen
"Norsk vin skal man lede længe efter. Og nordmænd skal lede længe efter et sted, hvor det giver mening at sætte vinstokke. For Alexander Vik stoppede drømmen dog ikke ved foden af de norske fjelde. Han fortsatte ud over Atlanterhavet, krydsede et ocean, en regnskov og et par bjergkæder – og vupti, så var han i Cachapoal Valley i Chile, hvor han grundlagde sin topambitiøse vingård. Dette blend fra Milla Cala er meget fransk i sit udtryk – forstået på den måde, at det er krydret, lidt vildt og voldsomt, og rumsterer aldeles livligt både på og under overfladen. For mig bliver det lidt for kryptisk til at gå rent ind, men det er svært at undlade at anerkende potentialet og niveauet trods alt. For det superambitiøse blend af Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot og Syrah er balanceret aldeles nænsomt, og selvom det kan virke lidt voldsomt i den store rigdom af nuancer, så holder den en alkoholprocent på 14, der alligevel giver en fornemmelse af behersket galskab. Potentialet til et par håndfulde år i kælderen er bestemt til stede, og jeg ville elske at smage den igen om 10-12 år, hvor de mest viltre noter formentlig vil være faldet til ro og være blødt op." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 249,95)
Nyd den til saftige steaks, lam, vildtkød, BBQ, pulled pork, gourmet burgers og modne oste. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Vinen er fremstillet på et unikt blend af 67% Cabernet sauvignon, 17% Carmenere, 11% Merlot, 4% Cabernet Franc og 1% Syrah, som Viña Vik selekterer fra egne topmarker i Milhaue. Mere end halvdelen af drunerne sælges fra, så kun den bedste frugt finder vej til husets egne vine!
Vinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring, mens 15 dages maceration trækker saft, kraft og elegante taniner fra drueskindet. Efter endt gæring fuldendes verdensklassevinen Milla Cala med 20 måneder på 3 år gamle 225 liters franske barriquefade.
Om Viña VIK: ”Verdens 10. bedste vinproducent!”
Kåret i den eksklusive konkurrence World's Best Vineyards 2020 - og rangeret foran Opus One, Chateau Margaux og Pichon-Baron...
Viña Vik fra Millahue Valley, Colchagua, er Chiles mest hotte nye vinhus. Grundlagt i 2004 af den norske rigmand, vinelsker og kunstsamler, Alexander Vik.
Der er investeret enorme summer i opførelsen af et topmoderne og arkitektonisk enestående resort/vineri, og 327 hektar vinmarker leverer druer til husets tre topanmeldte rødvine.
Winemaker Cristián Vallejo, der er oplært af Patrick Valette fra Chateau Pavie i Bordeaux, fremtryller en serie elegante og balancerede VIK-vine, som direkte udfordrer til de mest ikoniske rødvine fra Bordeaux, Napa Valley og Bolgheri!