Valsanzo Ribera del Duero 5 Años 2019 i trækasse
Valsanzo Ribera del Duero 5 Años 2019 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”93 points.” – Vivir el Vino
"93 point. Jeg er pjattet med denne Tempranillo, som har så meget at byde på." - Mad & Monopolet
”2019 - Excellent vintage” – Ribera del Duero, Consejo Regulador
Vinen der kun er lavet 5 gange på 20 år... Det ultimative og altid lynudsolgte Ribera del Duero-flagskib fra en af Spaniens bedste vinmagere er retur med ekstra bravur i den store årgang 2019!
Topårgangens sensationelt lækre frugt på 100% Tempranillo er perfekt afstemt med krydderier fra de bedste franske og amerikanske fade.
Navnet 5 Años skyldes, at Javier Rodriguez lancerede vinen 5 år efter sin karrieres måske største beslutning som winemaker. At give afkald på brugen af betegnelsen Reserva for at kunne opgradere sit absolutte Ribera del Duero-flagskib til "next level".
Ved at modne vinen på en kombination af egetræsfade i størrelserne 225, 300 og 500 liter opnår Javier en sjældent smagt kompleksitet samt et endnu tydeligere terroirpræg… Når 5 Años ikke må kalde sig Reserva, skyldes det alene brugen af fade med volumen over de standardiserede 225 liter.
Javier er ligeglad, for vinen er bedre. Man kan ikke smage en regel, men man kan smage, at vinen får mere fad - som han siger.
I realiteten ligger vinen imponerende 26 mdr. på egetræsfade, hvilket faktisk overstiger kravene til Ribera del Duero Gran Reserva!
Ved køb a 6 flasker leveres i originale trækasser.
Smagenote
I glasset imponerende brombærrød med dramatisk blæksort kerne. Næsen er voldsomt koncentreret med et uimodståeligt mylder af superdufte, der bare vælter frem... Parfumeret viol, knust kalk, saftige sorte kirsebær, brombær, mynte, engelsk lakrids, mørk chokolade, sorte oliven og ristede kaffebønner. Hold nu kaje, hvor det dufter godt! 5 Años smyger sig som kølig silke om tungen, imens den luksuriøst fadkrydrede frugt træder i karakter med stor power, udsøgt mineralitet samt de lækreste urter og krydderier, man kan forestille sig. Det hele kulminerer i en 60 sekunder lang finish med de fineste tanniner og perfekt afstemte fadkrydderier... Om muligt endnu større og flottere skåret end sin forgænger. Det her er Ribera del Duero i indiskutabel topklasse og et grundvoldsrystende røverkøb til prisen! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Valsanzo Ribera del Duero 5 Años 2019
93/100 Vivir el Vino
93/100 Mad & Monopolet
"Jeg er pjattet med denne Tempranillo, som har så meget at byde på. Skøn duft af mørke modne sorte bær - brombær, kirsebær, solbær samt vanilje, labre larver, chokolade og espresso. I munden er den smooth, har masser af frugtfylde og skønne blide tanniner - forestil dig denne vin sammen med en omgang tapas på en klassisk spansk pinchosbar! 1 fl. 339,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 149,95"
….
Forrige årgang:
93/100 Mad & Monopolet (årg. 2018)
"Stor Tempranillo til små penge - det er præcis, hvad du får ved Valsanzo Ribera del Duero 5 Años. I næsen har den noter af modne brombær, sorte kirsebær, eucalyptus, balsamico og vanilje. I munden er den fyldig med lækker fylde, gode tanniner, syre og et lille hint af mineralitet i afslutningen. Flot vin som tager dig direkte til Malaga til en omgang spansk tapas. 1 stk 319,95 – pris v/ 6 fl. 129,95"
Nyd den til saftige steaks, lammesteg, vildtretter, gris, simremad, kraftige tapas samt modne oste. Servér ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på 100% Tempranillo, som winemaker Javier Rodriguez selekterer fra en 60 år gammel enkeltmark i 820 meters højde nær verdensberømte La Horra, hvor vi finder nogle af Ribera del Dueros største kultnavne. Vinen gærer med frugtbevarende temperaturstyring og hele 30 dages udtræk af farve, smag og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring omstikkes vinen til 26 måneders modning på 1-3 år gamle egetræsfade med en volumen på 225, 300 og 500 liter. Hovedsageligt franske fade og enkelte amerikanske. Afslutningsvis fuldendes 5 Años med 18 måneders flaskelagring før frigivelse til salg.
Om Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.