Lopez Cristobal Ribera del Duero Viracocha 2017
Lopez Cristobal Ribera del Duero Viracocha 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“97-98 point. Er tæt på at trække det helt store skilt." - Houlberg
Ribera del Dueros største kultvine rykker en balle... og gør plads til Viracocha!
Ribera del Dueros nye sensation er opkaldt efter inkaernes herskergud... En mægtig, monumental og dog silkeagtig elegant Tempranillo fra hele 80 år gamle vinstokke på enkeltmarken Pago del Machín.
Dette absolutte must-try er en unik mikroproduktion fra 2 franske fade... 925 nummererede flasker i hver sin smukke gift box med eksklusivt ædeltræ i top og bund:
Lopez Cristobal-flagskibene Bagús og Selección har fået en Limited Edition-storebror, der allerede i sin premieårgang er snublende tæt på 100 point-perfektion!.
Smagenote
Vinen sejler fed og mørk kirsebærrød rundt i glasset… I næsen exceptionelt velduftende! En nærmest overvældende paraderække af sexede frugtaromaer tryllebinder og forfører allerede ved opskækningen dit sanseapparat… Fra nyplukkede røde blomster over skovjordbær i fløde til solmodne brombær, der hurtigt får selskab af lakrids, urter, tobak, ristede kaffebønner, kalket mineralitet og luksusvanilje. Wauw! Vinen lægger sig fløjlsblød til rette på tungen, med en næsten feminin finesse og elegance… indtil smagen pulserende udfolder sig med masser af power på drengen, eksotiske fadkrydderier og en næsten tårevædende rigdom på detaljer… Utvivlsomt i TOP5 blandt de største rødvine i Ribera del Duero… Velkommen Viracocha! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Nyd den til lam, saftige steaks, vildtretter, kraftige tapas samt lagrede, faste oste som fx Manchego. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Tempranillo (Tinta del País), som Galo López Cristóbal håndselekterer fra den kalkstensholdige enkeltmark Pago del Machín, der med sine 80 år gamle vinstokke i 840 meters højde er et terroir i absolut verdensklasse.
I vineriet følger endnu en ekstremt rigid kvalitetssortering, hvor druerne udvælges enkeltvis (!), så kun den allermest smagsintense og mest perfekt modne frugt finder vej til flagskibet Viracocha. Galo fremmer frugten yderligere ved at lade vinen gære med hele, ubeskadigede druer, der gærer indefra og dermed føjer ekstra forførende frugtaromaer til vinen.
Efter endt gæring følger et balanceret udtræk af farve, smag og tanniner fra drueskindet, inden skånsom manuel presning samt omstikning til to nye franske egetræsfade med volumen på hhv. 228 og 500 liter. Viracocha 2017 er aftappet på 925 flasker efter 15 måneders fadmodning. Herefter følger 2 års yderligere afrunding på flaske inden frigivelse til salg. Resultatet er en spansk rødvin i mesterklassen – og indiskutabelt én af de største Ribera del Duero-vine, verdens endnu har set.
Anmeldelser af Lopez Cristobal Ribera del Duero Viracocha 2017
97-98/100 Houlberg
"6,5 Thumbs Up: Næsen er moden, forfinet, rund ... helt zen, blød, intens, rolig og jeg kan mærke, at mit smil pludselig er blevet en kende bredere. Her er sgu intet, der vender forkert ... ikke et græsstrå, mislyd eller underlig bevægelser på dansegulvet, bare stor vellyst og balance. Der er lidt letbrændte noter, mens frugten er sorte kirsebær, solbær, brombær, blommer suppleret med let kaffe, lakrids, belgiske praliner, røg samt en fin, balsamisk, letbitter syre. Fadaftrykket er ikke vildt stort, men efterlader blot strejf af vanilje, kanel og tørv ... men hvor er det vildt godt og elegant balanceret. I munden er alt også lagt på de rette hylder ... alt i total orden efter farve, størrelse og anvendelse. Galo har sgu skruet denne vin rigtigt godt sammen og justeret knapperne på mixerpulten, som alt smager blødt, cremet, elegant og balanceret. Det bliver på inden måder tyk powervin, men en forfinet og slank Tempranillo, moden i frugten, der mest kirsebær, jordbær, brombær og blommer. Tanninerne er også polerede og til at vise frem, syren forholdsvis tør og småbitter, men samlet spiller tingene godt sammen. Det glider gennem halsrøret, der takker og bukker ... alt er zen, så Houlberg får atter bekræftet, hvorfor Ribera del Duero står tæt på hjertet. Den vin oser bare af kærlighed og saftig eksklusivitet. ....Vinbloggeren er tæt på at trække det helt store skilt."
Om Lopez Cristobal
Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen. I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.