Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2019
Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"92 point. ”Hverdags-Ribera” med masser fylde, fad og intensitet. Jeg elsker Tempranillo..." - Mad & Monopolet
"92 point. Her er der Tempranillo med fart på..." - WineWherever
Kalder alle Ribera-fans… This is the real stuff. Fadlagret enkeltmarksvin fra årgang 2019 – områdets største i årevis!
Der er intet at tage fejl af, ingen løse ender eller kvalitetskompromiser, kun ren Ribera-lækkerhed. En klasse-Crianza fra "Spaniens bedste vinproducent 2014"…
Druerne høstes fra enkeltmarken Pago El Carril, og da Javier Rodriguez lader vinen gære med topmarkens naturligt forekommende gærstammer, får du ægte og unik terroirsmag i denne fadkrydrede top-Tempranillo.
Ribera er hotspottet for vin i Spanien. Priserne er dog røget i vejret i takt med populariteten, og mange forbrugere søger andre steder hen. Men det behøver du ikke nødvendigvis. Valsanzo byder nemlig på masser af Crianza-kvalitet til overskuelige priser – og tak for det!
Smagenote
Allerede i glasset en mørk og intens Ribera del Duero… Næsen lokker med lækker duft af violer, sorte kirsebær, engelsk lakrids, urter og ristede kaffebønner… I munden en smagsbombe! Fyldige, mørke bær snor sig om tungen. Solbær, kirsebær, hindbær. Et sekund efter begynder kompleksiteten fra de 12 måneders fadlagring på franske egetræsfade at blande sig. Lakrids, læder og lidt sød vanilje. En stor vin fra den 40 år gamle enkeltmark Pago El Carril i Ribera del Duero. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2019
93 point - Verema
"Cherry red with a violet rim, bright, clean and lively. The aromas are dominated by associations of ripe fruit with a hint of liquor, balsamic. On the palate it is a round, friendly wine, with correct acidity and gentle, noble tannins. Balsamic notes, aging and fruit together elegant."
93 point - Best Italian Wines Annuario
92 point - Mad & Monopolet
"”Hverdags-Ribera” med masser fylde, fad og intensitet. Jeg elsker Tempranillo og spansk vin i det hele taget, der er altid utrolig meget at komme efter. Denne er fyldt med skønne intense noter af mørke bær, espresso, mørk chokolade, lakrids, eg og vanilije. I munden har den fuld smæk på frugt, syre og har en god afsluttende fedme og krydret eftersmag." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 119,95)
92 point - WineWherever, Rasmus Christensen
"Her er der Tempranillo med fart på. Energisk syre, der føles kantet i munden, og sammen med en mørk saftig frugt skaber det en god balance. Tanninerne er stadig ungdommelige og hårde, men det følger godt med resten af vinens intense karakter. "
91 point - Vivir el Vino
"Shows the aromas of ripe black fruit, giving way to spices, but highlighting the fresh balsamic part, leaving pleasant toasted notes in the bottom of the glass. Dry entry palate, keeping the fruit present, medium bodied, earthy and balsamic notes, rich acidity, firm tannin and a persistent finish."
Nyd den til grillet rødt oksekød, lam, vildt, gryderetter og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på 100 % Tempranillo fra 30-40 år gamle vinstokke. Druerne dyrkes i 900 meters højde over havets overflade på ler- og kalkstensholdig jordbund. Modnet 12 måneder på nye franske egefade.
Om Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.