Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2018
Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Kalder alle Ribera-fans… This is the real stuff. Der er intet at tage fejl af, ingen løse ender eller kvalitetskompromiser, kun ren Ribera-lækkerhed.
En klasse-Crianza fra "Spaniens bedste vinproducent 2014"…
Druerne høstes fra enkeltmarken Pago El Carril, og da Javier Rodriguez lader vinen gære med topmarkens naturligt forekommende gærstammer, får du ægte og unik terroirsmag i denne fadkrydrede top-Tempranillo.
Ribera er hotspottet for vin i Spanien. Priserne er dog røget i vejret i takt med populariteten, og mange forbrugere søger andre steder hen. Men det behøver du ikke nødvendigvis. Vinproducenten Valsanzo byder nemlig på masser af crianza-kvalitet til overskuelige priser – og tak for det!
Smagenote
Dyb, mørk rubinrød farve med et intenst strejf af lilla i glasset. En smagsbombe. Fyldige, mørke bær svømmer i flot forening rundt om tungen. Solbær, kirsebær, hindbær. Et sekund efter begynder kompleksiteten fra de 12 måneders fadlagring på franske egetræsfade at blande sig. Lakrids, læder og lidt sød vanilje. En stor vin fra den 40 år gamle enkeltmark Pago El Carril i Ribera del Duero.
Anmeldelser af Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2018
93 point Vivir el Vino
93 point Annuario dei Migliori Vini Italiani
92 point Rasmus Christensen, Winewherever
"Meget anderledes Ribera del Duero vin med en næsten vermouth krydret duft og smag og en opløftet lethed der gør den behagelig og indbydende."
91 point Verema
"Garnet color with a medium-high layer, bright and clean. Ripe nose we perceive black fruit, with tertiary notes of ebony and vanilla. In the mouth it is a wine that leads us towards black and red liquorice, smoked and a touch of caramelized sugar in challenge. It is a wine with a good entry, with weight and body, correct acidity and a wide journey where little by little the fruity character of the wine appears in accordance with the described notes."
90 point - Guìa Peñin
"Colour: cherry, purple rim; Aroma: fruit preserve, toasty, spicy; Flavour: flavourful, balanced, ripe fruit, toasty, slightly dry, soft tannins"
Nyd den til grillet rødt oksekød, lam, vildt, gryderetter og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på 100 % Tempranillo fra 30-40 år gamle vinstokke. Druerne dyrkes i 900 meters højde over havets overflade på ler- og kalkstensholdig jordbund. Modnet 12 måneder på nye franske egefade.
Om Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.