Domaine del Aguila Reserva Ribera del Duero 2018 - 5 liter i trækasse
Domaine del Aguila Reserva Ribera del Duero 2018 - 5 liter i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”98 point. Viser hvad Ribera Del Duero kan... en fuldendt vin" - Mad & Monopolet
"97-98 point. En vild vin... Ganske enkelt fortryllende" - Houlberg
"97 points. Fine, serious and elegant” – Robert Parker
"97 point. Gennemført vin på alle måder" - Din VinGuide
"96 points. Flavourful, fruity, good acidity, long" - Guìa Peñin
"95 point. Ribera del Duero i verdensklasse... Watch out Vega Sicilia" - Vinexpressen
Aguila Reserva gør det igen... og brager ind på Robert Parkers TOP 3 for Ribera del Duero i årgang 2018. Kun overgået af to kultvine til mellem 3500 og 7500 kroner flasken! (0,75cl)
Anmeldelser af Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2018
98/100 Mad & Monopolet
"Nogle gange rækker man ud efter flasken for at kigge en ekstra gang, efter man har smagt, mest fordi man lige skal være sikker på, hvad man drikker, og hvordan det kan smage så godt? Det var præcis min reaktion, da jeg smagte denne Dominio del Aguila Reserva. Det er helt enkelt en velkomponeret vin, som viser, hvad området Ribera Del Duero kan. I næsen har den flotte noter af brombær, tørret appelsinskal, kirsebær, mørk chokolade, syltede blommer og en latent cremet duft af fløde. I munden er den indbegrebet af balance - intens, men smooth - fyldig, men elegant og sammen med lækre tanniner og friskhed så er der en fuldendt vin her. 1 stk 599,95 – TILBUD v 6 fl. 469,95"
97-98/100 Houlberg
"6,5 Thumbs Up. Som sidst er det en vild vin ... som dens hvide søster en smule reduktiv og så ellers landlig, animalsk og dyrisk som en behåret ulv i fåreklæder. Der er violer, rå champignon, friske, mørke og vilde bær, brombær, blåbær, tyttebærgele samt kakaopulver, let grantræ og så fadnoter med lidt mælkechokolade, kanel, vanilje, en stor cafe latte, appelsinskal og virker endda en smule parfumeret. Frugten er sådan tilbagelænet og tør krydret. Men det bedste i vinen er smagen, der er så cremet og smelter nærmest, så mit hjerte også må smelte lidt med. Det er intens uden at blive alt for kraftig og fed. Frugten er slet ikke mørk, men intens med blommer, kirsebær, kirsebærsten og jordbær samt tonsvis af friskhed og en silkeagtig smooth struktur. Tanninerne er vilde og crazy ... sætter sig rundt om i munden, men dog uden tandlægen bliver alt for sur på dig, selvom hæfter sig fast i mundhulen, hvor tanninerne bare grovhygger sig. Det er - som tidligere - ganske enkelt fortryllende..."
97/100 Robert Parker
“2017 was a low-yielding year, so I also tasted the 2018 Reserva, their flagship red wine that wants to be a representation of the village of La Aguilera—fine, serious and elegant. It's 95% Tempranillo with the remaining grapes found interplanted in their oldest vineyards at an average of 880 meters in altitude on limestone, clay and sandy soils. All the clusters ferment together with indigenous yeasts in concrete, where they are foot trodden, and malolactic was carried out very slowly (11 months) in oak barrels where the wine matured for a total of 27 months. It has a somewhat shy nose but is very elegant. The wine was recently bottled, and that can make it a little closed and subtle, and it clearly improves with air as it sits in the glass. It's still young, and the palate reveals lots of energy; the flavors are very pure and the wine precise and delineated. The tannins are very fine and provide for a chalky texture and an almost salty twist in the finish. This is very in line with the 2016. 15,250 bottle and 101 magnums produced. It was bottled in February 2021.”
97/100 Verema
97/100 Din VinGuide
"Fra landsbyen La Aguilera fra et gammelt plot i omkring 900 meters højde, primært medlimsten, ler og sand. Virkelig elegant, men stadig med masser af intensitet og en flot fylde. Mineralsk i udtrykket med en nærmest saltet afslutning. Gennemført vin på alle måder. 97" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 470)
96/100 Guía Peñin
"Colour: cherry, purple rim; Aroma: fruit expression, red berry notes, floral, spicy, wild herbs; Flavour: flavourful, fruity, good acidity, long"
95/100 "Ugens Vinhit" - Rolf Madsen, Vinexpressen
"Ribera del Duero i verdensklasse. Vidste jeg ikke bedre, ville jeg nok have gættet netop Vega Sicilia, hvis jeg havde fået den blindt... Watch out Vega Sicilia. Toplækker og smask indtagende ribera del duero, når det er bedst. I duften finder man en skypumpe af dyb bærfrugt med indslag af appelsinskal, lidt krydderier og et strejf af kokos på den über-sexede måde. Læg dertil lidt chokolade og et viff af kirsebærsten. Vanvittigt flot struktureret og luftig i smagen, hvor frugten strammes op af en nymfeagtig syre, der som en Spiril slår smæk med halen. Jeg er paralyseret! 95"
94/100 Tim Atkin MW
Dominio del Aguila
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.