Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Meursault Vieilles Vignes 2018
Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Meursault Vieilles Vignes 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Unikt ekstra restparti – under 200 flasker!
Stjerneskuddet Stéphane Brocard, der skamroses for Chablis og Gevrey Chambertin med op til 95 point i Wine Enthusiast, løfter her niveauet endnu en tak…
En mesterlig Meursault fra 30 år gamle vinstokke i topåret 2018, der med sin ekstra frugtpower er smørfed Meursault med mere Meursault på!
Chardonnay-druerne høstes på topmarkerne Vireuil og (ikke mindst) Pré de Manche - ikonisk for Leroys voer 60.000 kr. dyre Domaine d'Auvenay Meursault Pre de Manche!
Meursault i denne kvalitet koster normalt en formue, men som anerkendt mikronegociant, og søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis, har Stéphane adgang til unikke partier, som han forfiner på de bedste egetræsfade.
Resultatet er en totalt blændende Meursault-value... Et absolut must-try for de hurtige!
Smagenote
Nyskænket præsenterer Meursaulten sig flot gylden med et friskt grønligt skær… Allerede næsen lover storhed i glasset! Ristede hasselnødder, smør, vanilje og våd kalksten boltrer sig med citrus-mineralitet, pære, kvæde og ananas… På tungen en lækker smørcremet Meursault med 2018-årgangens generøse frugt for fuld udblæsning. Lang og lækker finish der klinger af med mineralske salte, smygende smørnoter og luksuriøse strejf af fadkrydderi. Perfekt Meursault! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Closerie des Alisiers Meursault Vieilles Vignes
93/100 Rolf Madsen, Vinexpressen (årg. 2020)
"Nøj, det smager godt! Toplækker og klassisk bourgogne-duft med indslag af ananas, citrus, strejf af popcorn og lidt fad. Ligger ultrarent i munden med en lille kant af mineraler og våde sten. Dejlig knivskarp i syren, der som en spiril slår svip med halen, efterfulgt af en lille saltet mineraltet. Underspillet og en smule undermoden på den fede måde. Ualmindelig delikat..! Anbefalet. 93" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 449,95)
93/100 Rasmus Christensen, WineWherever (årg. 2020)
"Storladen og særdeles charmerende. Cremet og fed textur med modne frugter, mineralitet, mundvandsdrivende syre og en let ønskværdig bitterhed i afslutningen. Vinen er udstyret med muskulær struktur i fuld balance. Svært ikke at blive betaget af."
90-93/100 Houlberg (årg. 2020)
"Houlberg giver 5 store fingre med pil op... I næsen virker vinen blød og blid med brunet smør, nødder, vanilje, mariekiks, sødme, en frugt med pærer, fersken, ananas, citroner, lidt blomstersæbe og blomsterpollen. Vinens store styrke er dog smagsmæssigt, hvor vinen er cremet og luftig, men så alligevel med en slank krop ... ingen fadfedme her. Der er tværtimod en syrlig, grøn og frisk smag med saltede mineraler, en del umodne grønne æbler og sure citroner samt en syleskarp syre, der gennemhuller og punkterer fedme, sul eller spæk."
91/100 Vinbladet
"Lille duft, elegant, mineralsk, hvide blomster, fersken og citrus. Rank, elegant, fin frugt og mineralsk, frisk eftersmag med fin frugt og syre. En meget slank Meursault."
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C stil
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay, der håndhøstes fra 30 år gamle vinstokke på de to kalkholdige enkeltmarker Vireuil og Pré de Mache 260-270 meter over havet. Efter endt gæring modner vinen i 15 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 20% helt nye. Omrøring med de fine gærrester (batonnage) føjer ekstra fedme og kompleksitet til den færdige Meursault.
Om Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard)
Med sympatiske priser og ratings helt op til 96 point i bl.a. Wine Enthusiast byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som decideret fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.