Stobi Winery Syrah Aura Private Reserve 2015
Stobi Winery Syrah Aura Private Reserve 2015
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Nordrhône, Nordrhône, Nordrhône... Nej, Nordmakedonien. Viol, hindbær, brombær og rå mængder af sort peber. Denne kølige Syrah ligger forbløffende tæt på sit franske forbillede.
Produktionen er så lille og vinen så efterspurgt, at Stobi sjældent ofrer testflasker på de internationale anmeldere. Kvaliteten i glasset er ikke desto mindre dybt imponerede…
Smagenote
Mørk, dybrød farve med lilla skær. Glasset emmer helt rigtigt af knuste tørrede violer, vilde hindbær, brombær og blomme, som følges af generøse drys fra peberkværnen samt rusten jord, tobak, tørret kød og søde fadkrydderier. I munden relativt fyldig og intens, men med kølig mineralsk friskhed i behold. Vinen slutter langt og overbevisende med afstemte antydninger af lakrids, bålrøg og mokka. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Nyd den flotte Syrah til peberbøf, vildtkød, gris, charcuteri eller ost. Servér ved 15-18°C
Aura Private Reserve 2015 er fremstillet på 100% Syrah fra Stobi Winerys bedste parceller i Tikves-regionen. Druerne håndhøstes og sorteres i vinmarken og fragtes skånsomt til vineriet i små 25 kg beholdere. Under den temperaturstyrede, frugtbevarende gæring giver overpumpninger af mosten ekstra udtræk af farve, smag og tannin fra drueskindet. Vinen afrundes og krydres gennem 18 måneders modning på 225 liters franske barriquefade.
Stobi Winery er beliggende i Nordmakedoniens mest berømte vinregion, Tikves.
Det ambitiøse vinhus blev grundlagt i 2009. På husets 600 hektar vinmarker vokser internationale druer som Pinot Noir og Chardonnay side om side med lokale favoritter som hvidvinsdruen Rkaciteli og rødvinsdruen Vranec. Det solrige og vindblæste klima i Nordmakedonien avler perfekt modne druer, som Stobi forvalter topprofessionelt på sit "state of the art"-vineri til en værdi af +150 mio. kr.
Chef-winemaker Andon Krstevski er Stobis unge stjerneskud, som er uddannet biokemiker ved universitetet i Bordeaux. Derefter gik turen til Bourgogne, hvor Andon som den første nordmakedoner opnåede det franske DNO (Diplome National d’Oenologie). Siden fulgte lærerige praktikophold i Bourgogne, Schweiz og Marlborough New Zealand. Endelig har Andon arbejdet som winemaker hos berømte Pape Clement i Pessac-Leognan.
Vinene fra Stobi høster allerede masser af medaljer ved internationale vinkonkurrencer - og priserne er (endnu!) ekstremt forbrugervenlige…