Sélection Laurence Féraud Gigondas 2016
Sélection Laurence Féraud Gigondas 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94 point. Gigondas når der er bedst" - Winewherever
Gigantisk Gigondas-value fra kvinden bag 100 point-vinene fra Domaine du Pegau...
Det er lykkes os at fravriste Rhône-dronningen Laurence Féraud et mindre parti af hendes guddommeligt garriguekrydrede Gigondas.
Ovenikøbet i den ekstra smagsintense og lækre årgang 2016... Sydrhônes nok allerstørste siden legendariske 1990:
Saftig, krydret, frugtkoncentreret og let animalsk... Klassisk Sydrhône. Klassisk Pegau. Og snildt på niveau med mange Châteauneuf du Pape til den flerdobbelte pris!
Smagenote
Inviterende mørk kirsebærrød... Næsen efterlader ingen tvivl: der er seriøs Sydrhône i glasset! Intense og komplekse duftnoter af viol, friskkværnet peber, timian og rosmarin blander sig med vilde jordbær, saftige kirsebær og solmodne brombær. Strejf af knuste sten, lakrids, læder, tørret kød, trøfler og vanilje... Wauw! Festen fortsætter på tungen med 2016 årgangens fløjlsbløde, peberkrydrede og dansende veloplagte bærfrugt. Kødfuld og kraftfuld - men vidunderligt gennemsyret af en frisk mineralsk nerve, der straks giver appetit på endnu en slurk! Lang og harmonisk finish med et frækt lille tanninbid og det helt rigtige animalske Pegau-touch… Bravo, Laurence! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Sélection Laurence Féraud Gigondas 2016
94/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Det er svært ikke at blive betaget af den kølige stil Laurence Féraud formår at udtrykke i sine vine. Gennem hendes negociant forretning, får hun dyrket druer til præcis det udtryk hun ønsker. Og her er der tale om noget at det bedste Rhone vin til pengene. Tertiær, urtet, levende syre og behersket frugt. Gigondas når det er bedst."
93-94/100 Houlberg
"5,5 Thumbs Up. I glasset overraskes du af, at det på ingen måder er en sort og fedfarvet Gigondas, men næsten transparent. Duften er vild, totalt overraskende. Vi snakker blomster møder mødding, sød armsved, saftige og let syrlige lyserøde bolsjer, jordbær, lyse kirsebær, violer, læder, sten, lidt fine og delikate fadnoter, som slet ikke dominerer, men blot giver lidt vanilje og mælkechokolade. Det er så let, fint og luftig en duft, at de færreste vil gætte Gigondas. Og sådan smager vinen faktisk også ... den har nærmest en burgundisk slagside, selvom det måske er lidt fortærsket med referencen til Bourgogne. Men vinen er vitterlig let, luftig, ren og spinkel på en næsten sart måde. Der kommer lidt Rhône karakter frem med lidt peber og krydderier, en saftig lys frugt ... let tranbær, jern, mineraler og sten, som er med til at give en meget, meget svag bitterhed i eftersmagen. Der mangler måske - hvis jeg skal blive meget krævende - lidt dybde, men fuck det smager godt."
91/100 Jeb Dunnuck
"I was also able to taste the 2016 Gigondas from Laurence, and it’s another terrific, incredibly Provençal wine. Spiced red and black fruits, sandalwood, and pepper make up the bulk of the aromatics, and it hits the palate with medium to full body, a ripe, rounded mouthfeel, and a great finish. I’d happily drink a bottle."
91/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Betagende, rustik og gammeldaws næse med en likorøs duft af jordbær, hindbær, læder, stald og hestesadel. Smagsmæssigt tæt på Pegau, som laver vinen, men selvfølgelig en del lettere og for øvrigt også lidt mere medicinsk i stil. Klassisk Rhône-vin med en fin stramhed i strukturen." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)
91/100 Vinbladet
"Animalsk duft med mørke bær, chokolade, kaffe og tobak. Moden sødme, pæn balance og med veludviklet egetræ. Afrundet og givende vin med venlig, men tilstrækkelig struktur. Frisk, saftig, og charmerende smag. Blød og sødmefuld, men ikke uden karakter og med nydelig tæthed. Letdrikkelig og klassisk."
90/100 Flaskehalsen
"Laurence Feraud er et af de store navne i franske vinkredse. Men helt ærligt – name dropping er ikke lige min stærke side, for ingen vin smager bedre af, at der står et fint navn på etiketten. Det handler om smagen, og for min skyld kunne det ligeså godt have været Lauritz Jensen fra Matador, der havde valgt de samme druer – jeg havde smagt den på samme måde. Og jeg ville have været ligeså begejstret over resultatet, for det smager virkelig godt, det her. Blendet består af Grenache, Mourvedre og Syrah, så vi er i den helt klassiske Rhone-stil , og det er ikke bare klassisk – det er også rigtig lækkert med en god portion vildskab fra Mourvedre, saft fra Grenache og krydderi og frugtfylde fra Syrah.
98/100 "Extraordinary" - Robert Parker's Vintage Chart (Sydrhône 2016)
Nyd den til saftige peberbøffer, lam med urter, charcuteri, vildtkød, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et klassisk blend af ca. 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvedre, der høstes fra Gigondas-terroirs med et mix af kalkholdigt ler og forvitrede sten. Vinen gærer på tank med frugtbevarende temperaturstyring og modner i hele 3 år på en kombination af ståltank, store brugte fade og små barriques.
Om Laurence Féraud og Domaine du Pegau
“Laurence Féraud accesses some amazing fruit, and then fashions blends that represent top-notch value.”
- Robert Parker
Domaine du Pegau fra Chateauneuf du Pape blev etableret i 1987 af den kvindelige winemaker Laurence Féraud, som efterfølgende har gjort vingården verdensberømt på rekordtid.
Feraud-familien har dog lavet vin på ejendommen i flere generationer, og efter navneforandringen til Domaine du Pegau har Laurence videreført sin far Paul Ferauds komplekse og karakterfulde vinstil.
Succesen er godt hjulpet af flagskibet Da Capo, som kun laves i særlige årgange, og som hele 5 gange i træk er tildelt perfekte 100 point fra verdens største vinkritiker, Robert Parker.
Navnet Pegau er et gammelt provencalsk udtryk for en særlig vinkande, som blev fundet ved udgravninger af 1300-tallets pavepalads i Avignon.