Sélection Laurence Féraud Gigondas 2017
Sélection Laurence Féraud Gigondas 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”96 point. Et brag af en Gigondas! ... Kompleksiteten i denne vin har næsten noget kunstnerisk over sig. Imponerende " - WineWherever
"94 point. Gigondas-magi til en vildt god pris" - Houlberg
"94 point. Balancen er i top, Smagen er perfekt, og det er bare flot vin!" - Mad & Monopolet
Gigantisk Gigondas-value fra kvinden bag 100-point-vinene fra Domaine du Pegau...
Laurence Féraud er ikke bare dronningen af Châteauneuf-du-Pape. Hun lægger også navn til denne guddommeligt garriguekrydrede Gigondas, der i den anmelderroste nye årgang 2017 sætter sin helt egen standard for prisklassen.
Saftig, krydret, frugtkoncentreret og let animalsk... Klassisk Sydrhône. Klassisk Pegau. Og snildt på niveau med masser af Châteauneuf-du-Pape til den flerdobbelte pris!
Smagenote
Nyskænket flyder vinen fed og charmerende mørk kirsebærrød rundt i glasset… Næsen følger perfekt op med kompleks duft af knuste violer, peber, timian og rosmarin, der mænger sig med jordbær, saftige kirsebær og solmodne brombær. Komplekse hints af knuste sten, lakrids, læder, tørret kød, trøfler og vanilje... Festen fortsætter på tungen med smooth, jordbærsaftig og fløjlsblød Grenache-frugt, der går flot i spænd med peberkrydderi, mineralitet, røget kød, lakrids og kaffe. Så veloplagt og velsmagende! Hele herligheden trumfes med Pegau-vinenes lækre, læderagtige noter og et madvenligt lille tanninbid. Glæd dig! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Sélection Laurence Féraud Gigondas 2017
96/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Et brag af en Gigondas! Og oven i købet i fuldmoden stand. Op af glasset vælter noter af smørstegte morkler, varme krydderier og urter. Den har flot balance mellem frugten og syren, og så har den en fed mineralsk tone i slutningen, hvilket giver et stærkt terroirudtryk. Kompleksiteten i denne vin har næsten noget kunstnerisk over sig. Imponerende. 1 stk 349,95 – BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 139,95"
94/100 Houlberg
"Hvor er det her bare vellavet ... smager sgu forrygende godt. Der er duftmæssigt Gigondas til den lysere og lettere side, hvilket allerede kan ses i glasset. I forhold til 2016'eren er vinen mere komplet, mere rund og så vildt flot balanceret. Frugten er fortsat jordbær, brombær og lyse kirsebær med en elegant og fin modenhed, mens det landlige er mere dæmpet. Til gengæld er der både violer, knuste rosenblade og læder som en Barolo, men også smørristede svampe, mineraler samt sten og så fine og delikate fadnoter, som slet ikke dominerer, men blot giver lidt vanilje og mælkechokolade. I munden er det nærmest som en burgundisk Rhône, for vinen har både den lette, sarte, fine side med lys frugt, men også en klar Rhône karakter med peber og krydderier, saftig lys frugt hindbær, jordbær, tranebær, jern, mineraler og sten. Der kommer også lidt bitterhed og tørre, men blide tanniner. Det er ultrablødt, cremet og rundt med en luftig, ren og spinkel smag, der bare er så balanceret ... Gigondas-magi til en vildt god pris. 94 point. Forhandles af Supervin, hvor prisen er 349,95 kr., mens du ved køb af 6 flasker kan købe vinen til 139,95 kr."
94/100 Mad & Monopolet
"Klassisk franskmand på et blend af Grenache, Mourvedre og Syrah, som virkelig er imponerende flot. Det mest imponerende er, at den virker fuldstændig drikkeklar og moden, som den er - den kræver ikke luft, dekantering eller andet - op i koppen ned i kapellet! I næsen har den duft af rosenblade, solbær, brombær, timian, læder, lakrids, bacon og skovbund, og der er virkelig tryk på duften her! I munden er den fyldig, cremet og fyldt med blide drikkeklare tanniner og en lækker frugtsødme - balancen er i top, smagen er perfekt, og det er bare flot vin! 1 stk 349,95 – BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 139,95"
92/100 Vinhulen
”Rubinrød. Duften rummer letstøvet indtryk med kirsebær, brombær, træ, mokka, chokolade og let lakrids. Smagen har en fin modensødme og er blød og rund med støvet kirsebær- og brombærfrugt, frisk syre med bid og nerve og solid kraft. Balanceret og velstruktureret med masser af saft og energi i endnu ungt udtryk, om end vinen nærmer sig 6 år, men den kan sagtens ligge 2-3 år yderligere og udvikle sig. Rigtig lækker vin med masser af saft, kraft og potentiale. Forhandler: Supervin Pris: 229,95 kr v/6 fl.”
91/100 Jeb Dunnuck
"The 2017 Gigondas is also a winner, offering a sweetly fruited, Provençal, medium to full-bodied style that brings tons of pleasure. Spicy red and black fruits, herbes de Provence, leather, and dried flowers all define the aromatics, and it's medium to full-bodied, has supple tannins, notable balance, and outstanding length. It's going to drink nicely through 2030+"
....
Forrige årgang:
94/100 Winewherever, Rasmus Christensen (årg. 2016)
"Det er svært ikke at blive betaget af den kølige stil Laurence Féraud formår at udtrykke i sine vine. Gennem hendes negociant forretning, får hun dyrket druer til præcis det udtryk hun ønsker. Og her er der tale om noget at det bedste Rhone vin til pengene. Tertiær, urtet, levende syre og behersket frugt. Gigondas når det er bedst."
93-94/100 Houlberg (årg. 2016)
"5,5 Thumbs Up. I glasset overraskes du af, at det på ingen måder er en sort og fedfarvet Gigondas, men næsten transparent. Duften er vild, totalt overraskende. Vi snakker blomster møder mødding, sød armsved, saftige og let syrlige lyserøde bolsjer, jordbær, lyse kirsebær, violer, læder, sten, lidt fine og delikate fadnoter, som slet ikke dominerer, men blot giver lidt vanilje og mælkechokolade. Det er så let, fint og luftig en duft, at de færreste vil gætte Gigondas. Og sådan smager vinen faktisk også ... den har nærmest en burgundisk slagside, selvom det måske er lidt fortærsket med referencen til Bourgogne. Men vinen er vitterlig let, luftig, ren og spinkel på en næsten sart måde. Der kommer lidt Rhône karakter frem med lidt peber og krydderier, en saftig lys frugt ... let tranbær, jern, mineraler og sten, som er med til at give en meget, meget svag bitterhed i eftersmagen. Der mangler måske - hvis jeg skal blive meget krævende - lidt dybde, men fuck det smager godt."
91/100 Rolf Madsen, Vinexpressen (årg. 2016)
"Betagende, rustik og gammeldaws næse med en likorøs duft af jordbær, hindbær, læder, stald og hestesadel. Smagsmæssigt tæt på Pegau, som laver vinen, men selvfølgelig en del lettere og for øvrigt også lidt mere medicinsk i stil. Klassisk Rhône-vin med en fin stramhed i strukturen." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)
91/100 Vinbladet (årg. 2016)
"Animalsk duft med mørke bær, chokolade, kaffe og tobak. Moden sødme, pæn balance og med veludviklet egetræ. Afrundet og givende vin med venlig, men tilstrækkelig struktur. Frisk, saftig, og charmerende smag. Blød og sødmefuld, men ikke uden karakter og med nydelig tæthed. Letdrikkelig og klassisk."
90/100 Flaskehalsen (årg. 2016)
"Laurence Feraud er et af de store navne i franske vinkredse. Men helt ærligt – name dropping er ikke lige min stærke side, for ingen vin smager bedre af, at der står et fint navn på etiketten. Det handler om smagen, og for min skyld kunne det ligeså godt have været Lauritz Jensen fra Matador, der havde valgt de samme druer – jeg havde smagt den på samme måde. Og jeg ville have været ligeså begejstret over resultatet, for det smager virkelig godt, det her. Blendet består af Grenache, Mourvedre og Syrah, så vi er i den helt klassiske Rhone-stil , og det er ikke bare klassisk – det er også rigtig lækkert med en god portion vildskab fra Mourvedre, saft fra Grenache og krydderi og frugtfylde fra Syrah.
90/100 Vinhulen (årg. 2016)
"Rubinrød. Moden duft med både røde bær og lidt mørkere brombær med let frisk skovbund, peber, dyb lakrids og et strejf af vanilje. Smagen er moden og blød med røde bær, brombær, kirsebær, træ, dyb lakrids og saftige frugtnoter og flot afstemt frugtsyre. Harmonisk og blød vin med god kraft, ganske lette bittertoner og fuldstændigt udviklet og modent udtryk i munden. Lette tanniner i finalen der vidner om, at nok er vinen moden, men den vil blive på toppen i flere år fremadrettet. Efter lidt tid i glasset kommer der jern, jod og mineraler.
Nyd den til saftige peberbøffer, lam med urter, charcuteri, vildtkød, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et klassisk blend af ca. 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvedre, der høstes fra Gigondas-terroirs med et mix af kalkholdigt ler og forvitrede sten. Vinen gærer på tank med frugtbevarende temperaturstyring og 30 dages maceration af drueskallerne, inden den omstikkes til 3 års modning på en kombination af ståltank, store brugte fade og små barriques.
Om Laurence Féraud og Domaine du Pegau
“Laurence Féraud accesses some amazing fruit, and then fashions blends that represent top-notch value.” - Robert Parker
Domaine du Pegau fra Chateauneuf du Pape blev etableret i 1987 af den kvindelige winemaker Laurence Féraud, som efterfølgende har gjort vingården verdensberømt på rekordtid.
Feraud-familien har dog lavet vin på ejendommen i flere generationer, og efter navneforandringen til Domaine du Pegau har Laurence videreført sin far Paul Ferauds komplekse og karakterfulde vinstil.
Succesen er godt hjulpet af flagskibet Da Capo, som kun laves i særlige årgange, og som hele 5 gange i træk er tildelt perfekte 100 point fra verdens største vinkritiker, Robert Parker.
Navnet Pegau er et gammelt provencalsk udtryk for en særlig vinkande, som blev fundet ved udgravninger af 1300-tallets pavepalads i Avignon.