Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2011
Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2011
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”96 points.” – Verema
”93 point. Du får bare en stor vinoplevelse for få penge… Fremragende Rioja!” – Mad & Monopolet
”92 points.” – Guía Peñin
”90 points. Another outstanding effort is the 2011 Rioja Crianza…” – Robert Parker
Unikt, drikkemodent Rioja-restparti fra 2011 med hele 96 points fra spanske Verema og toprating af Robert Parker!
Rolland & Galarretas Tempranillo er naboen til en af Riojas mest ikoniske 100 points-vinmarker og vores absolut mest populære Rioja det forgangne år. Derfor giver Michel Rolland os førstevalg på dette restparti, og vi tøver ikke ét sekund med at tage de sidste flasker fra deres lager!
Grunden til, at denne årgang 2011 (samt årgang 2012 som vi også har fået) ikke for længst er solgt, er at Michel Rolland og Javier Galaretta for mange år siden besluttede at holde et lille antal flasker tilbage for at vise, hvor flotte de ville blive med +10 års kældermodning. Og når man smager resultatet i glasset, kan man kun sige Merci og Gracias til de to vinkunstnere.
Michel Rolland er verdens mest berømte vinmager og konsulterer over 100 producenter i verden. Han har aldrig selv sat sit navn på en vinetiket før han i 2010 indgår et samarbejde med Javier Galaretta, Spaniens dygtigste vinentreprenør og terroirspecialist.
De to herrer kan deres kram. De har nemlig udset sig nabovinstokkene til en af Riojas vildeste topvine til 2000 kr, der flere gange har scoret 100 point.
“The photo shows *** ****** vineyard in the middle, on small terraces and our vineyards above and below it.” – Rolland & Galarreta
100% Tempranillo, der er modnet i et helt år på 100 % nye egetræsfade som ægte ”Rolland Rioja Cru Classé” og efterfølgende lagt i kælderen indtil nu. Smygende blød og tæt pakket med sorte kirsebær, fede blommer og fadkrydderier. De mange års kældermodning har desuden givet vinen herlige nuancer af cigarkasse, skovbund og tørrede frugter. Helt perfekt drikkemoden nu.
Vi har købt de sidste flasker i verden. Først til mølle!
Smagenote
Ved ophældningen imponerer Rolland & Galarretas Tempranillo 2011 med en tæt kirsebærrød farve, der langs kanten af glasset har modne teglstensnuancer. Næsen er kompleks, moden, men stadig sprællevende og det vælter op med mørke kirsebær, blå blommer, solbær og tørrede violer, der lidt efter lidt afløses af mineralsk skovbund, cigarkasse og perfekt integrerede fadkrydderier i form af vanilje, kokos, chokolade, tørret pibetobak og ristede kaffebønner.. Efter godt 12 år på fad og flaske er der ingen skarpe kanter – Vinen smyr sig om tungen med en fløjlsblød Tempranillo-frugt, der stadig har en frisk understrøm af mineralitet. Vinen slutter af med en lang, kompleks eftersmag af tørrede krydderurter, lakrids og kakao. Vinen er perfekt drikkemoden nu, men kan gemmes 10-15 år fra høståret.
Anmeldelser af Rolland & Galaretta Rioja 2011
96/100 Verema
93/100 Mad & Monopolet
"Hvis du er glad for spansk vin, Rioja og Tempranillo, så er kan jeg varmt anbefale makkerparret Rolland & Galarreta. De laver utrolig lækker vin, som er klassisk i udtrykket, modent, og så får du bare en stor vinoplevelse for få penge. Næsen er fyldt med duft af kirsebær, solbær, blomme, rosenblade, svampe, vaniljetobak og kærnemælk. I munden er den fyldig, og tanninerne er velintegrerede i smagen, som er rund og med masser af frugtfylde - Fremragende Rioja!
91/100 Vinous
”Vivid ruby. Suave, highly perfumed raspberry liqueur and cherry liqueur aromas are lifted by bright floral and mineral notes. Silke, seamless and focused on the palate, offering intense red fruit and spicecake flavours and a sexy rose pastille quality. Fine-grained tannins sneak in slowly, adding grip to a very long, floral-driven finish. As appealing as this wine is right now I’d give it at least another five years of rest.
90/100 Robert Parker
“ Another outstanding effort is the 2011 Rioja Crianza, which is made from 100% Tempranillo. This wine shows plenty of white chocolate, licorice, red and blackcurrants and tobacco leaf in a lovely, full-bodied style that has reached full maturity. The wood is well-integrated and the wine fleshy, savory and ideal for drinking over the next 4-5 years.
Nyd den flotte Rioja til saftigt oksekød, grillmad, gris, gryderetter, tapas og modne oste. Servér ved 16-18 grader.
Rolland & Galaretta Rioja 2011 bliver produceret på 100 % Tempranillo. Druerne høstes fra meget gamle vinstokke på forskellige parceller i byerne Labastida og Elvillar, som ligger i appellationen Rioja Alavesa. Flere af disse parceller ligger klos op ad markerne til en berømt 100 points vin. De bedste druer udvælges ved hjælp af det moderne udstyr, ”Vistalys”, der gør det muligt at måle, hvornår druerne har nået deres fulde aromatiske potentiale. I vineriet bliver samtlige druer afstilket inden knusning og koldmaceration, der trækker både smag og farve ud af skallerne. Vinen bliver både gæret og modnet på egetræsfade, hvilket giver vinen en herlig blød tekstur. Til sidst i processen modner vinen i et år på 100 % nye amerikanske og franske egetræsfade.
Om Rolland & Galaretta
Michel Rolland er verdens største og mest indflydelsesrige winemaker. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 huse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux. Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol, og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010 at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galareta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands winemaker skills har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 80 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu længere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Rolland fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burdundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes, og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.