Lopez Cristobal Finca Machin 2020 i trækasse
Lopez Cristobal Finca Machin 2020 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”EXCELLENT VINTAGE” - CONSEJO REGULADOR D.O. RIBERA DEL DUERO
1 enkelt fransk egetræsfad. 400 flasker eksklusiv mikroproduktion fra Ribera del Duero. Kun til salg hos Supervin!
Lopez Cristobals nye mikroproduktion kommer fra 60 år gamle Tempranillo-stokke, der står plantet på parcellen ”Finca Machín”. Udbytterne er så ekstremt små, at vinmager Galo Lopez kun kan producere et enkelt egetræfade af denne verdensklasse Ribera del Duero.
Udbyttet fra enkeltparcellens 50 år gamle buskvine er så mikroskopisk, at winemaker Galo Lopez kun laver et eneste fad af denne Ribera del Duero i ekstrem verdensklasse.
Betragt ”Finca Machín” som en opgradering af Bagús, hvilket i sig selv er en præstation med tanke på at Bagús 2020 har slået nogle af regionens bedste vine. Præcis, hvor høje ratings ”Fina Machín” ville få, er reelt et hypotetisk spørgsmål, da hverken Robert Parker, James Suckling eller nogen anden får tilsendt anmelderprøver…
Finca Machín debuterer i superårgangen 2020, hvor den i kælderen bliver modnet i hele 16 måneder på det franske egetræsfad efterfulgt af 24 måneders flaskelagring. Først nu er enkeltmarksvinen klar til at blive frigivet og tro os, den kommer til at blæse alle Ribera del Duero-fans bagover.
Terroiret Finca Machín er beliggende 830 meter over havet i Pedrosa del Duero. Et sandet plateau hvor Tempranillo-buskvines rødder over de seneste 60 år har boret sig frem til den rene kalksten dybt nede i undergrunden!
I glasset får du noget af det mest unikke og terroir-tro Ribera del Duero du kan forestille dig! Er du hurtig, så kan du ovenikøbet få flaskerne leveret i originale 6/styks trækasser!
Smagenote
Finca Machín 2020 imponerer ved ophælningen med en dyb brombærrød farve og en viskositet, der siger spar to! Næsen emmer af ”world class” Tempranillo med florale noter af lavendel og violer, der leder videre til hindbær, brombær, sorte kirsebær og skovjordbær. Under den imponerende Tempranillo-frugt gemmer sig luksusstrejf af trøfler, engelsk lakrids, mokkabønner, og tahiti-vanilje fra den 16 måneder lange modning på det franske fad. Vinen rammer rungen med en overlegen elegance og tyngde, der giver associationer til de helt store navne i Ribera del Duero. Fløjlsblød fylde, eksotiske fadkrydderier og en frisk vibrerende mineralitet fra ”Finca Machín”-terroiret finder sammen i et samspil, der resulterer i en himmelsk rødvinsoplevelse. Drik nu, eller gem 15-20 år fra høståret.
Nyd den til lam, saftige steaks, vildtretter, kraftige tapas samt lagrede, faste oste som fx Manchego. Server ved 16-18°C
Lopez Cristobal Ribera del Duero Finca Machín 2020 er fremstillet på 100% Tempranillo, som Galo López håndselekterer fra 60 år gamle buskvine på den sandede og kalkstensholdige enkeltparcel Finca Machín i Pedrosa del Duero. Et terroir i absolut verdensklasse. I vineriet følger endnu en ekstremt rigid kvalitetssortering, så kun den allermest smagsintense og mest perfekt modne frugt finder vej til gæringen. Galo fremmer frugten yderligere ved at lade vinen gære med hele, ubeskadigede druer, der gærer indefra og dermed føjer ekstra forførende frugtaromaer til vinen.
Efter endt gæring følger et balanceret udtræk af farve, smag og tanniner fra drueskindet, inden skånsom manuel presning samt omstikning til ét nyt fransk egetræsfade med en volumen på omkring 500 liter. Efter 16 måneders fadmodning følger 24 måneders yderligere afrunding på flaske inden frigivelsen. Eksklusiv produktion på 400 flasker.
Om Lopez Cristobal
Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen. I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.