Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2018
Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Mirakuløs vin med en heroisk historie! Tras La Yesca Toro 2018 er lavet af den legendariske spanske winemaker Javier Rodriguez.
Vinen fremtrylles af ganske få, sejlivede vinstokke. De få overlevende efter et angreb af sygdommen "ESCA". Når "esca" angriber vinstokke vil de normalt visne og dø. Men med innovative og biodynamiske praksisser lykkedes det Javier at redde nogle Tempranillo-vinstokke på en enkeltmark.
"Several years ago, one of the vineyards of Rodríguez Sanzo in Toro was affected by la yesca, a disease that attacks the vineyard, weakens the vines and reduces them to a minimum. Nevertheless, this winery bet on innovation and research. They developed different systems by the hand of the wine culture to strengthen these strains and achieve that they survive and become strong in order to create a unique wine."
En sjælden og ualmindelig koncentreret vin er resultatet! Tras La Yesca betyder ’’efter esca’’. "What doenst kill you, makes you stronger!" - man kan smage, at det her er noget helt særligt.
Smagenote
Vinen har en flot smaragdrød farve med changerende nuancer af lilla. Aromaer af friske jordbær, kirsebær blomme og brombær nærmest flyver op af glasset med fuld fart. Mørk chokolade, peber og lidt urter slutter sig til dem i skøn forening. Alt i alt giver det en hed bærcocktail med masser af pikant eksotisk krydderi. Vinen er meget koncentreret i smagen, men efterlader samtidig en saftig og utrolig læskende mundfølelse. Med sin inviterende frugtcharme kan Tras La Yesca nemt nydes nu, men kan også med fordel gemmes 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2018
92/100 Vivir el Vino
"Good intensity on the nose, with hints of compote fruit, spices, earthy notes and a vegetal touch well accompanied by subtle toasted notes. On the palate it is meaty, vigorous, with round tannins, good acidity, a long drink and volume that maintains the mineral and vegetable notes. The acidity keeps it alive and leaves a lingering finish."
Tras La Yesca 2018 er fremstillet på 100% Tempranillo (Tinta de Toro), der høstes efter den biodynamiske kalender. Vinen modner 12 mdr. på små 300 liters franske og amerikanske egetræsfade før frigivelse.
Javier Rodriguez er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt både Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda. Med en uddannelse inden for jordbundsanalyse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet. I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino), og Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine mange forskellige og højtelskede terroirs!