Rodriguez & Sanzo Tempranillo “50 Aniversario” Toro 2015
Rodriguez & Sanzo Tempranillo “50 Aniversario” Toro 2015
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"Spaniens bedste vinproducent 2013" - Señor Javier Rodriguez - fejrer 50 års fødselsdag med en ren genistreg fra 60 år gamle vinstokke i Toro:
En "Limited Edition" Tempranillo modnet 18 mdr. på whiskyfade! - Men hvorfor?
Whiskyen fjerner fadets tanniner og imprægnerer det med helt vidunderlig frugt og vaniljekrydderi. Og da whisky samtidig er fri for farve og vinsten holdes fadets porer vidåbne, så vinen opnår en forbedret "mikro-oxidering" og udvikler sig langt bedre...
Resultatet smadrer al konkurrence fra Ribera del Duero. En rødvin så imponerende lækker og med tanniner så smooth, at hverken Supervin-Teamet eller de spanske anmeldere kan få armene ned.
Limited Edition – kun 2660 voksforseglede flasker er produceret.
Meget mørk rubinrød med solmoden duft af mørke bær, chokolade og søde krydderier. I munden rund og fyldig med masser af lækker saftig ”bamsefrugt” og en meget spændende, ristet kompleksitet fra ex-whisky fadene. Vinen hænger længe i munden med behageligt afrundede tanniner. Drik nu, eller gem, +10 år fra høståret.
94/100 Vivir el Vino
"Fascinante .. impresionante .. chapeau." El Mundo, Gastronomia
Javier anbefaler ”fødselsdagsvinen” til møre oksekødsbøffer, lam, vildtgryde og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
”50 Aniversario” er fremstillet på 100% Tempranillo fra 60 år gamle buskvine, som bor og gror på en enkeltmark i 720 meters højde (San Román de Hornija, D.O. Toro). De gamle stokke aflever få, små og enormt smagskoncentrerede druer.
Vinen modner først 18 mdr. på brugte whiskyfade, og dernæst 12 mdr. på flaske før frigivelse. Javier Rodriguez fortæller, at fadenes prægning med whisky giver to fordele. Dels optager vinen mindre tannin fra fadet, og dels afgiver whiskyen ekstra kompleksitet til vinen.
Vinen er lavet af Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi samt (i stigende omfang) biodynamik. Rodriguez Sanzo blev i 2013 kåret som ”Spaniens bedste vinproducent” (Vivir el Vino).