Rodriguez Sanzo Orange Wine Albillo 2018 i trækasse
Rodriguez Sanzo Orange Wine Albillo 2018 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Fra Château Lafite-Rothschild til nordspansk orangevin i verdensklasse!
Ja, ”Spaniens bedste vinproducent” kommer vidt omkring. Og 1000 tak for det! Her brillierer Rodriguez Sanzo nemlig med den lækreste orangevin, vi har smagt til dato.
Men hvad er egentlig en orangevin, spørger du måske? Kort fortalt er det en vin baseret på grønne hvidvinsdruer, der bliver vinificeret som en rødvin (dvs. med gæring og lang maceration på drueskallerne).
Hos Rodriguez Sanzo er resultatet er en unik og koncentreret hvidvin, der gennem 3 måneder har trukket ekstra farve, kompleksitet og tannin fra drueskindet. Vinen er herefter fuldendt med 12 mdrs. modning på mellemstore europæiske egetræsfade.
Smagenote
Lyst ravfarvet skær i glasset. Næsen er vildt dragende… med fascinerende duft af hvide blomster, honning, saltet grapefrugt, appelsinskal, timian og lys balsamico, der efter et par slyngture i glasset åbner op ristede nødder og lidt flødekaramel fra fadlagringen. Smagen imponerer med kraft og koncentration trods den moderate alkoholprocent. Lang og kompleks nøddeagtig finish med en herlig frisk mineralsk undertone. En unik smagsoplevelse af meget, meget høj kvalitet. Drik nu, eller gem 8-10 fra høståret.
Anmeldelser Rodriguez Sanzo Orange Wine
94/100 Vivir el Vino
”Frank and complex at the same time. Thanks to the skin contact during and after fermentation with resulting aromas of white fruit, between ripe and fresh, of citrus peel, memories of mimosa and a background of white earth. On the palate it maintains the breadth and power of the slightly unctuous nose, with hints of blood orange, wild notes and a persistent balsamic finish.”
Nyd den som aperitif – eller til fisk, fjerkræ, lyst kød og cremede oste. Server ved 10-13°C.
Vinen er fremstillet på den grønne druesort Albillo Real, der håndhøstes fra 60 år gamle vinstokke på en stejl og stenet enkeltmark i Toro. Markens stejle terrasser og den ekstremt næringsfattige jord giver druer med unik intensitet, som Javier Rodriguez drager fuld nytte af ved at gære og macerere vinen med 3 måneders skindkontakt på 500 liters åbne gæringstanke. Altså som en rødvin…. Det ekstra udtræk af farve, smag og tannin fra skallerne giver en let orangefarvet vin med ekstra mange dimensioner i smagen. Vinen fuldendes ved 12 måneders modning på 1000 liters europæiske egetræsfade.
Om Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.