Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2018 i trækasse
Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2018 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Nej, her er ikke tale om en ny slags sangria med whisky i… Det er derimod Spaniens bedste winemaker 2014, Javier Rodriguez, der har skabt en mørk og saftig Tempranillo, lagret i 18 måneder på gamle whisky-fade.
Og hvad er så meningen med det?
Whiskyen fjerner fadets tanniner og imprægnerer det med helt vidunderlig frugt og vaniljekrydderi. Og da whisky samtidig er fri for farve og vinsten holdes fadets porer vidåbne, så vinen opnår en forbedret "mikro-oxidering" og udvikler sig langt bedre...
Den berømte italienske vinguide Annuario dei Migliori Vini Italiani hiver utrolige 97 point frem til den fantastiske Ribera del Duero-nabo. Du er nødt til selv at smage med, for vi har sjældent smagt så innovativ og spændende rødvin.
Men skynd dig - der er kun fremstillet 2660 voksforseglede flasker.
Smagenote
I glasset er vinen mørk rubinrød. I næsen venter der et sandt festfyrværkeri af solmodne mørke bær, tilføres elegante noter af chokolade, vanilje og søde krydderier. I munden er vinen utrolig koncentreret, rund og fyldig med masser af lækker saftig ”bamsefrugt” og en meget spændende, ristet kompleksitet fra ex-whisky fadene. Eftersmagen er så lang som Duero-floden og hænger længe i munden med behageligt afrundede tanniner. Drik nu, eller gem, +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2018
97 point - Best Italian Wines Annuario
96 point - Verema
94 point - Vivir el Vino
92 point - Guía Peñin
Vinmageren, Javier Rodriguez, anbefaler selv vinen til møre oksekødsbøffer, lam, vildtgryde og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
J. Rodriguez & Sanzo Toro "Whisky Wine" 2018 er fremstillet på 100% Tempranillo fra 60 år gamle buskvine, som bor og gror på en enkeltmark i 720 meters højde (San Román de Hornija, D.O. Toro). De gamle stokke aflever få, små og enormt smagskoncentrerede druer.
Vinen modner først 18 mdr. på brugte whiskyfade, og dernæst 12 mdr. på flaske før frigivelse. Javier Rodriguez fortæller, at fadenes prægning med whisky giver to fordele. Dels optager vinen mindre tannin fra fadet, og dels afgiver whiskyen ekstra kompleksitet til vinen.
Om Javier Rodriguez
Vinproducenten Rodriguez Sanzo blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi og biodynamik.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsultentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Rodriguez Sanzo vandt i 2013 prisen som ”Spaniens bedste vinproducent” ("Mejor Bodega de España 2013", Vivir el Vino).
Udover D.O. Toro fremstiller Rodriguez Sanzo flot anmeldte vine fra bl.a. Rueda, Ribera del Duero, Rioja, Castilla y León og Priorat.