Quinta de Cidrô Chardonnay 2022
Quinta de Cidrô Chardonnay 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Elegant Chardonnay fra enkeltmarken Quinta de Cidrô!
Denne smørbløde hvidvin forener på lækreste vis bourgognedruen Chardonnay med Portugals fornemste terrroir… Dourodalen!
Producenten er ingen ringere end Real Companhia Velha, mens winemakeren Jorge Moreira er et af Dourodalens helt store stjerneskud, der er oplært hos ikonet Dirk Niepoort.
Quinta de Cidrô ligger i São João da Pesqueira, der hører til blandt de mest anerkendte områder i Dourodalen. Terroiret er med andre ord i topklasse, og siden 1993 har Quinta de Cidrô eksperimenteret sig frem til nogle af Portugals mest spændende vine på internationale druesorter som denne Chardonnay.
Hvidvinen forkæles på delvist nye egetræsfade med ekstra fedme fra den bourgogne-inspirerede omrøring af de fine gærrester.
Er du til Meursault eller de store californiske hvidvine, bør du afgjort kigge nærmere på den vilde portugisiske hvidvinsvalue!
Smagenote
Quinta de Cidrô Chardonnay 2022 præsenter sig fed og sart gylden i glasset… Næsen lover stor Chardonnay med elegant duft af frisk lime, pære, nektariner, ananas og fersken, der fuldendes med mineralsk skifer samt smør, ristet brød, nødder og vanilje fra fadet… Hvidvinen glider fløjlsblød over tungen, hvor den rige frugt balanceres med næsten burgundisk mineralsk friskhed i den dirrende og perfekt vibrerende finish. Det her er fremragende fadlagret Chardonnay - og til prisen et must-try for fans af hvid bourgogne! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Nyd den til stegte eller grillede fisk og skaldyr, tapas, sushi, fjerkræ og nøddeagtige oste. Server ved 10-13 °C
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay, der håndplukkes fra enkeltmarken Quinta de Cidrô i São João da Pesqueira, der hører til blandt de mest anerkendte områder i Dourodalen. Efter en streng manuel sortering presses de afstilkede druer i nænsom pneumaisk blærepresse. Efter 24 timers bundfældning af urenheder omstikkes mosten til gæring på ståltank ved frugtbevarende 14-16°C. Efter endt gæring modner hvidvinen 8 måneder på 228 liters egetræsfade, heraf 30% helt nye. Burgundisk inspireret omrøring af de fine gærrester, bâtonnage, føjer fedme og kompleksitet til smagen.