Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2016
Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"92 points. This is a classy offering and one of the best Cru Bourgeois that I have tasted this vintage” – Vinous
“98 points. Classic Vintage” – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgangsbedømmelse, Médoc 2016)
Wauw, wauw, wauw… Den lader vi lige stå!
92/100 point fra notorisk nærige Vinous og tilmed fejret som ”en af de bedste Cru Bourgeois” i superåret 2016. Og en James Suckling der støtter op om topkvaliteten i glasset.
Vi taler en unik kælderskat fra en af Haut-Médocs største årgange set over de sidste 10 år. Og vi taler et af de ældste vinslotte i Listrac-Médoc, hvis grusmmarker med 40 år gamle vinstokke kiler sig ind mellem berømte Margaux og St-Julien.
"A very reliable label, and prices are reasonable”, skriver Stephen Brooks. Chateau Bibian, der allerede i 1932 var klassificeret Cru Bourgeois Supérieur, har længe været kendt for at levere smæk for skillingen.
Familien Meyre arbejder tæt sammen med 100-point-winemakeren Michel Rolland, der forkæler Bibian 2016 som en Grand Cru Classé med 12 måneders modning på (40% helt nye!) 225 liters barriquefade.
Der investeres seriøse summer for at ramme dette vanvittige niveau… Bedste Haut-Médoc 2016 til prisen?
Smagenote
Bibian 2016 præsenterer sig mørk kirsebærfarvet i glasset… Storheden fornemmes allerede i næsen, hvor udsøgte luksusaromaer af cedertræ, cigarkasse og ristede kaffebønner ”mingler” flot med frugtlækre noter af violer, vilde skovbær, sorte kirsebær, brombær, blommegrafit, mynte og solbær… Haut-Médoc-rødvinen imponerer med friskhed og koncentration på tungen, hvor den silkebløde tekstur forvandler sig til et smukt nuanceret og konstant skiftende smagsbillede. Fadnoterne og de elegante tanniner styres med mesterlig hånd af Michel Rolland… Det her er stortartet, autentisk venstrebredsvin. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Anmeldelser af Château Bibian Haut-Médoc Cru Bourgeois 2016
92/100 Vinous
” The 2016 Bibian has a tightly-wound bouquet that demands more coaxing than its peers, eventually revealing pure blackberries, raspberry, cedar and light mint aromas. The oak here is nicely integrated. The palate is medium-bodied with fine tannin, very pure and polished with some classy new oak assiduously blended. This is a classy offering and one of the best Cru Bourgeois that I have tasted this vintage. Tasted at the Cru Bourgeois tasting in London.”
91/100 James Suckling
“Full, ripe plums, a touch of earth and a slug of velvety tannins make a bold statement. Good length and some good aging potential.”
91/100 Mad & Monopolet
"Klassisk blend på Bordeaux-druerne i flot balance. Skøn duft af solbær, brombær, læder, røg, jordbund, mynte og et lille hint af karamel. I munden er den fyldig, har masser af frugt, som kommer sammen med tanniner og syre - en overraskende kraftdemonstration fra en vin i denne prisklasse! 1 stk 169,95 / BEDSTE PRIS v/6 fl. 69,95"
91/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Moden og fuldt udviklet, hvor noter af tobak, læder, krydderier og sort te dominerer. Den har kraftfulde tanniner, frembrusende syre og en mineralsk afslutning. En vin med masser af energi."
90/100 Houlberg
"Næsen virker moden - og det er egentlig utroligt, at man til den lave pris kan få en 8 år gammel bordeauxvin - og samtidig ganske utroligt tiltrækkende med fagpræget rundhed, der virker har præg af Michel Rolands touch. Der er våde fade, mælkechokolade, let vanilje, noget cedertræ, gammelt ædeltræ, teak eller mahogni samt moden frugt af solbær, brombær og bløde blommer. Smagen er også rund og blød ... syren måske en anelse til den rustikke side, men det er sgu skruet godt sammen og du vil blive forbavset over, hvor meget vin du får til prisen. Frugten er trods de 8 år fortsat frisk og levende, lysere end duften og dermed mest solbær og lidt tranebær med hindbær i ascendanten. Tanninerne er også ret levende og frisk suppleret med let bitterhed og den bastante syre, giver det godt med bid. 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 169,95 kr., mens prisen er 69,95 kr. ved køb af 6 flasker."
Nyd vinen til det bedste oksekød, lam, rosastegt kalv, fuglevildt og modne oste. Servér ved 16-18°C
Château Bibian 2016 er lavet på et udsøgt blend af 60% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc. Frugten kommer fra en af Listrac-kommunens ældste vinmarker, et gunstigt beliggende terroir på 20 hektar med jordbund af kalkholdigt ler og grus. Vinstokkene er i snit 40 år gamle og lavtydende, men til gengæld er druekvaliteten ekstraordinær god. Mosten gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. 25 dages skindkontakt under og efter gæringen giver Chateau Bibier et seriøst udtræk af farve, smag og tannin. Vinen får ekstra krydderi og elegance fra 12 måneders modning på franske barriquefade, heraf 40% helt nye.
Om Château Bibian
Chateau Bibian er beliggende i kommunen Listrac, der ligger imellem (og lidt vest for) berømte Margaux og St-Julien. Slottet blev grundlagt i 1857 og har navn efter den daværende ejer, Pierre Bibian. I 1932 opnåede Chateau Bibian status af Cru Bourgeois Supérieur. Efter 130 år i samme families eje, blev Bibian i 1987 købt af den kendte fodboldspiller Jean Tigana, der blandt andet opnåede at blive europamester i med det franske landshold i 1984. Siden 1999 har Bibian tilhørt familien den kvalitetsfanatiske familien Meyre, der er mangeårig ejer af et andet Listrac- slot, Chateau Cap Léon Veyrin.