Prosper Maufoux Moulin à Vent Beaujolais 2016
Prosper Maufoux Moulin à Vent Beaujolais 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”Kongen af Beaujolais Cru”. Moulin à Vent er Beaujolais og Gamay, når det er allerbedst. Vinene herfra har god krop, struktur og lagringspotentiale – kort sagt: klassevin!
2016 var et rigtig flot år i Beaujolais. Rødvinene er klart mere mineralske, nuancerede og terroirtypiske end de bombastiske 2015'ere.
Smagenote
Klar rubinrød med ungdommeligt, lilla skær. Charmerende duft af viol, hindbær, jordbær og kirsebær. Strejf af ”bubblegum ”, friskkværnet peber, fersken og bananblad. I munden herlig frisk med saftig bærsmag. Bløde tanniner i den lange finale. En let og læskende rødvin i topklasse! Drikkes nu.
Gamay er ”verdensmester” i charcuteri! Prøv også vinen til fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og osteanretninger. Servér ved 14-16°C
Moulin à Vent 2016 er fremstillet på 100% Gamay fra ler- og granitholdige skråninger i den berømte Beaujolais-kommune Moulin à Vent. Der håndhøstes hele drueklaser, som gæres efter den såkaldte ”Beaujolais-metode” (semi-carbonic maceration):
De nederste drueklaser i gæringstanken gærer på normal vis, når de knuses under vægten af de øvrige drueklaser. Som resultat heraf fyldes tanken med kuldioxid. I dette anaerobe miljø gærer de resterende, stadig intakte, drueklaser indefra ved hjælp af enzymer. Et meget vigtigt biprodukt af denne (intracellulære) gæring er en række "estere", som giver Beaujolas-vine med karakteristisk, nærmest tropisk frugtsmag.
Vinen får afsluttende struktur og smagsdybde fra 10 mdrs. lagring på egetræsfade før frigivelse.
Om Prosper Maufoux
Pssst! Vil du høre hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufoux laves i tæt samarbejde med Nadine Gublin, der som Frankrigs første kvinde er kåret som "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.
Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Siden er kvaliteten eksploderet… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.
Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.
Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.