Pita Finca La Cantera Fermentado en Barrica 2016
Pita Finca La Cantera Fermentado en Barrica 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
En af Spaniens største hvidvine... Det her er cremen af cremen fra Emilio Pitas bedste Verdejo-parceller i Rueda!
Det økologiske mesterværk Finca La Cantera beviser her, med drømmeratings helt op til 95 point, at Verdejo-druen i de rigtige hænder kan præstere fadlagret, bourgogneinsipireret hvidvin i ren verdensklasse.
Frugten stammer fra topmarken Finca La Cantera i det sydlige Rueda, og winemaker er mikroproducenten Emilio Pita, der har lavet verdensklassehvidvine hos newzealandske Cloudy Bay og Newton Vineyard i Napa Valley!
Produktionen af Emilios hvide flagskib er minimal... vi har fået 120 flasker!
Smagenote
Vinen præsenterer sig sart gylden med friske grønne nuancer... Allerede i næsen decideret fortryllende! Fra glasset strømmer intense aromaer af saltet citrus, mandler, modne ferskner, ananas, ristet brød, hasselnød og vanilje… I munden blød og ret opulent med herligt frisk modspil. Frugten er umådelig flot defineret og fadkrydet til harmonisk perfektion i den lange, let salte finish. Wauw, altså! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Pita Finca La Cantera Fermentado en Barrica 2016
92/100 Guía Peñin
91/100 Tim Atkin MW
"It's a pleasure to come across a Verdejo with some bottle age, given the overwhelming tendency to drink the variety young. This organic example has plenty of colour, a sheen of toasty oak, flavours of lanolin, honey and citrus and a bitter twist."
91/100 Verema
90,8/100 - Gold Medal – Premios Vindduero Vindouro 2020
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ eller møddeagtige oste som comté, parmesan eller gammel knas.
Finca La Cantera 2016 er fremstillet på 100% Verdejo fra det exceptionellet terroir Finca La Cantera i Rueda, og vinen er efter burgundisk forbillede forkælet i 8 måneder med bâtonnage på 300 liters franske egetræsfade. Først efter yderligere 5 år på flaske, når frugten og fadet er pot og pande og perfekt integreret, frigiver Emilio Pita sit hjertensbarn… Og hvilken nøddeagtig kompleks, saltet mineralsk himmerigsmundfuld, der venter i glasset!
Om Emilio Pita
Bag vinen står den ambitiøse winemaker Emilio J. Pita, som efter ønologstudier i Bordeaux har lavet vin på verdensberømte adresser som Cloudy Bay i New Zealand og Newton i Napa Valley.
I dag er han hjemme i Rueda, hvor han har bragt ekstra dynamik og ambitioner til familiens 27 hektar store vingård. Klima og jordbund giver perfekte modningsbetingelser for Verdejo, som er Dominio de Verderrubís hovedfokus.
Kerneværdier er terroir, økologi og bæredygtighed, hvilket giver vine med sjælden friskhed og energi.
Topanmeldte ”Pita” fra Dominio de Verderrubi er en af Spaniens største hvidvine, så der er ikke noget at sige til, at Emilio Pita lader flagskibet bære sit eget navn.
Pita 2014 er skabt på Verdejo-druer fra et exceptionelt terroir i Rueda, og vinen er på burgundisk vis forkælet med 8 mdrs. modning på 300 liters franske egetræsfade.
Tiden på fadet med de fine gærrester har givet vinen en sublim fedme samt lækre vanilje- og mokkanoter, som man normalt aldrig oplever i Rueda-vine.
Efter yderligere 5 år på flaske er hvidvinen lige nu perfekt drikkemoden og nøddeagtig kompleks i smagen. En lækker, kompleks smagsoplevelse!