Viña Sanzo Rueda Sobre Lías 2019
Viña Sanzo Rueda Sobre Lías 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”92 points.” – Guia Peñin
”Gold Medal Winner” – Concours Mondial Bruxelles
Har du smagt de seriøse og store hvidvine fra Spaniens hvidvinsmekka Ruda?
Der laves mange simple og let drikkelige vine i Rueda, men det er alt for sjældent, at de ambitiøse flasker finder vej til hylderne herhjemme. Nu har du chancen for at smag én af dem.
Spaniens bedste vinmager, Javier Rodriguez, høster druerne til denne Ruda i den højeste zone af berømte region. Godt 900 meter over havoverfladen står 100 år gamle Verdejo-vinstokke og yder et ekstremt lille høstudbytte. Men i guder, sikke en kvalitet!
Med inspiration fra Bourgogne lader Javier vinen modne i alt i 9 måneder på franske egetræsfade, hvor den også hviler i kontakt med de fine gærrester. Du har muligvis hørt om ”Sur Lie” bl.a. fra Bourgogne, hvor teknikken giver vinen med ekstra krop og kompleksitet.
Javier Rodrieguez ”Sobre Lías” beviser, at Rueda-regionen kan meget mere end bare at lave simple vinoplevelser. Det her smager ganske enkelt formidabelt og det er prissat håbløst lavt ift. de ressourcer, der bruges på at fremstille denne vin!
Smagenote
”Sobre Lías” står vibrerende frisk i glasset med en lys strågul farve. Næsen er både spændende og kompleks, der viser hvad Verdejo-druen kan i de rette hænder. Jasmin-blomster åbner ballet og følges herefter op af abrikos, honning, mango, ananas. Den tropiske frugt-cocktail suppleres af mynthe, vanilje, nødder og let ristet brød fra fadlagringen. I munden dejlig blød og cremet med flot og vedvarende frugtsmag. Eftersmagen er lang og byder på mange fine detaljer takket være den ressourcekrævende modning på gærresterne. Spaniens bedste vinmager formår at hive det bedste ud af Ruedas tudsegamle Verdejo-stokke. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Viña Sanzo Rueda Sobre Lías 2019
92/100 Guia Penin
Gold Medal Winner - Concours Mondial Bruxelles
En dejlig hvidvin til fisk, skaldyr og sushi. Prøv også sarte retter med lyst kød som kanin, fjerkræ eller gris. Nyd vinen ved 10-12°C
Sobre Lías 2019 er fremstillet på 100% Verdejo fra Rueda-regionen i Castilla y Leon. 50% af vinen modner på ståltank, mens de resterende 50% modner 9 mdr. på nye egetræsfade med batonnage (bærmeomrøring) som i Bourgogne. Resultatet er en gemmeværdig hvidvin med krop, koncentration og kompleksitet i verdensklasse.
Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.