Penfolds Father Grand Tawny 10 Year Old
Penfolds Father Grand Tawny 10 Year Old
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Er du også fan Tawny Port? Så MÅ du simpelthen smage den australske udgave. Og det mest oplagte sted at starte, er denne 10 Års Tawny fra Penfolds, Australiens mest ikoniske vinhus.
Vinen er topanmeldt, og kvaliteten matcher uden problemer de allerbedste 10 Års Tawny fra Portugal.
Flot rødbrun farve med gulgrønne nuancer nær glassets kant. Næsen er friskt parfumeret med kompleksitet fra fadmodningen. Ristede nødder, chokolade, rosiner, svesker, kryddernellike og et pikant strejf af anis. Smagen er på en gang koncentreret og elegant – tørrede røde bær og fadmodnet kompleksitet i perfekt, vedvarende harmoni.
Leveres i elegant gaveæske.
93/100 James Halliday
91/100 Wine Spectator
“Supple, silky and appealing, offering a refreshing balance of spicy, almond-scented pear fruit. Picks up sandalwood and sassafras notes as the finish lingers.”
90/100 Robert Parker
"Big, expressive and rich with a nuttiness in the mouth, it finishes very long and very sweet.”
17/20 Jancis Robinson
“absolutely delicious. Long, rich and walnutty.”
Penfolds Father Grand Tawny 10 Year Old er et ”multi-blend” med Shiraz, Grenache, Mourvedre og Cabernet Sauvignon som ”rygrad”.
Fremstillingen foregår i flere etaper. Ligesom med portvin afbrydes gæringen ved tilsætning af spiritus, som er destilleret til en alkoholstyrke mellem 78 og 85%. Spiritussen må ikke dominere smagen, men skal samtidig have karakter nok til at matche koncentration og kompleksitet i 10 år gammel vin.
Hver druesort modnes for sig, minimum 10 år i gennemsnit, indtil chef-winemaker Peter Gago sammenstikker det endelige blend.
Vidste du det?
Det varme og solrige Australien har en mere end hundredårig lang tradition for fremstilling af ”portvin”.
Helt frem til slutningen af 1950’erne blev næsten samtlige australske druer nemlig brugt til fremstilling af australsk ”Port” og andre hedvine.
Årsagerne var flere. Dels var smagen helt på højde med Dourodalens portvine, og dels gjorde sukkeret og alkoholen vinene ekstra stabile i varmen.