Patrick Lesec Gigondas Cuvée Romaine 2016
Patrick Lesec Gigondas Cuvée Romaine 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Saftig og lækker, elegant og terroirpræget. Et brag af en Gigondas, som må give bekymrende efterskælv hos alle rivaler i Chateauneuf-du-Pape.
Mesterens navn er Patrick Lesec. Kultproducenten som i 2010 blev hyldet som ”årets vinpersonlighed” i Robert Parkers Wine Advocate.
Mørk og tæt rubinrød med violette nuancer. Næsen charmerer med frugtintense noter af hindbær, skovjordbær blåbær og brombær, samt dybe strejf af lakrids, skovbund, peber og middelhavsurter. I munden frugtfyldig og intens med smidig tanninstruktur og lækre strejf af krydderi i den lange finish. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anbefales til lam, okse, steaks og pølser fra grillen, vildt, gryderetter, svampe, charcuteri og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
94/100 Robert Parker
“Even better than I expected after last year's preview, Lesec's 2016 Gigondas Cuvee Romaine takes subtle garrigue accents and weaves them seamlessly through bold raspberry and stone fruit notes. It's full-bodied, concentrated and rich, perhaps a bit on the warm side, but the wine carries the alcohol well, finishing long and plush.”
92/100 Jeb Dunnuck
“…deeper and richer, with terrific notes of black raspberries, blackberries, spice and herbes de Provence characteristics. This beauty is medium to full-bodied and silky on the palate, with a core of sweet fruit, a charming, balanced style and outstanding length.”
Gigondas Cuvée Romaine 2016 er fremstillet på 75% Grenache, 20 % Syrah og 5% Mourvèdre fra op til 50 år gamle vinstokke. Det højtliggende terræn fuldender denne ellers kraftfulde Gigondas med friskhed og elegance. Mosten gærer med 15 dages udblødning af drueskallerne. 15% hele klaser, 85% afstilkede druer. Vinen modner på 80% cementtank (frugtbevarende) og 20% egetræsfade (krydderi, struktur).
En af Robert Parkers personlige Rhône-favoritter, Patrick Lesec, grundlagde sit vinfirma I 1993.
Patrick er en kvalitetsorienteret mikronegociant, der gennem langtidskontrakter med førende vinbønder samt personlig involvering i markarbejde, vinificering, modning og blending, fremtryller den ene topanmeldte pragtvin efter den anden.
Kort sagt en ”master blender” med kultstatus, hvis lækre rødvine placerer sig i et stilmæssigt smørhul mellem traditionel og moderne Sydrhône.