Parusso Langhe Bianco Sauvignon Blanc 2021
Parusso Langhe Bianco Sauvignon Blanc 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"90 point. Hvis du kunne putte en let og luftig sommerflirt på flaske, så ville det smage sådan her. Rigtig dejlig Sauvignon Blanc fra Piemonte." - Flaskehalsen
Saftig og sprød Sauvignon Blanc fra Piemonte?
Slå Cloudy Bay og Sancerre ud af hovedet for en stund. For Barolo-kongen Parusso laver den mest krystalrene, fuldaromatiske og frugtfriske Sauvignon Blanc, vi længe har smagt…
Piemonte kendes mest for sine store Barolo-rødvine. Men kultproducenten Parusso, der får op til 99 point for sine vine, viser området fra en anden og friskere side her. Men ikke mindre uimodståelig!
Den norditalienske hvidvin vil klart sætte mundvandet i gang og få drikkeglæden frem. Med eller uden mad
Piemonte kan også lave hvidvin – og Parussos er et umådeligt lækkert eksemplar, du ikke må snyde dine smagsløg for!
Langhe Bianco oser af sommerlig Sauvignon Blanc-charme med sine læskende kvaliteter og mango-tropiske charmefrugt.
Stærkt vanedannende…
Smagenote
En meget klar farve i glasset med bladgrønne nuancer. En vin med masser af saftig og ungdommelig hyldeblomst-frugt - man er ikke i tvivl om, at der er sexet Sauvignon Blanc i bægeret. Friskskårne æbler, græs, saltet grapefrugt, rygende flintesten, mirabelle og solbærbusk giver hinanden selskab i den højspændte og aromatiske vin. Også diskrete noter af melon, fersken og flydende honning kommer til orde. Endnu en lækker vin fra Parusso, der aldrig svigter! Drik nu eller gem 3-4 år fra høståret.
Anmeldelser af Parusso Langhe Bianco Sauvignon Blanc 2021
90/100 Flaskehalsen
"Det er ikke hvidvin, der er det første, man tænker på, når man tænker Piemonte. Men her skabes faktisk nogle rigtig fine hvidvine på den klassiske Chardonnay og den lokale Arneis-drue. Det er sjældent, man støder på Sauvignon Blanc-vine fra dette område, men det laver Parusso om på med denne Langhe-vin, der smager enormt dejligt. Det er friskt, det er helt lyst, det er sprødt og skønt. Hvis du kunne putte en let og luftig sommerflirt på flaske, så ville det smage sådan her. Rigtig dejlig Sauvignon Blanc fra Piemonte. Normalpris kr. 129,95 – Set til kr. 119,95"
Nyd den som aperitif – eller til friske serveringer med fisk og skaldyr, sushi, salater, antipasti og cremede oste. Servér ved 8-10°C.
Vinen er fremstillet på 100% Sauvignon Blanc, som håndhøstes fra kølige, primært nordvendte terroirs i Langhe-bakkerne. En let presning frigiver den mest delikate druemost, som gærer frugtbevarede på temperaturstyret ståltank. Vinen modner kortvarigt i kontakt med de fine gærrester for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Om Parusso
”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” - Robert Parker
”Jeg lever kun én gang, og jeg giver alt, hvad jeg har!” Marco Parussos mission er at skabe ultimative Barolo-oplevelser, og med ratings op til 99 point er hans vine i årgang 2016 nået snublende nær det perfekte.
Vi finder vingården på en idyllisk bakketop i Monforte d’Alba, blot nogle få hundrede meter fra grænsen til Castiglione Falletto, hvor Marcos bedstefar Gaspare Parusso tilbage i 1901 købte familiens første parcel på Cru-marken Mariondino.
I årtier gik hele druehøsten til familie, venner og lokale kooperativer, men Gaspares søn Armando så verdenklassepotentialet og begyndte i starten af 1970-erne at opkøbe nye topmarker med henblik på produktion af Barolo i eget navn.
I 1986 kom den ønologuddannede Marco Parusso og søsteren Tiziana til, og siden har familien for alvor katapulteret sig frem i forreste geled af referenceproducenter. På lige fod med de helt tunge drenge som eksempelvis nabohuset Podere Aldo Conterno.
Familien råder i dag over 28 hektar vinmarker, hvoraf særligt Cru’erne Bussia og Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) er helliget Nebbiolo-druen. Alle marker dyrkes økologisk og zoneopdelt, så gødskning, beskæring og høsttidspunkt nøje kan tilpasses det enkelte mikroterroir.
Også i vinkælderen går Marco til ekstremer. Helt usædvanligt tørrer han sine håndplukkede drueklaser 5-7 dage i et ventileret rum efter høst. Denne opbevaring i kontakt med ilt danner blødere og mindre bitre tanninforbindelser i både druer og stilke, hvoraf op til 70% inkluderes i vinificeringen.
Efter flere dages aromaudtræk ved lav temperatur varmer Marco gæringstanken op til 33°C i 2 døgn for at trække maksimal farve fra drueskallerne. Derfor er Parussos Barolo’er altid mørke i farven. Så følger spontangæringen ved 25°C på roterende gæringstanke, der øger kontakten og smagsudvekslingen mellem drueskallerne og den gærende most. Når alt sukkeret er gæret ud, hæves temperaturen igen for at drive den sidste tannin og smagspower ud af skallerne, der samlet set udblødes helt op til 50 dage. Endelig modner Parusso sine Barolo’er 18 mdr. på nye franske barriquefade med de fine gærrester, der giver tekstur, finesse samt en "buffer-effekt" mod oxidering, så vinene kan flaskes med minimal tilsætning af svovl. Resultatet af anstrengelserne taler for sig selv...
Årlig produktion: 130.000 flasker vin, som fordeler sig på mousserende Nebbiolo, Sauvignon Blanc-hvidvine, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo og syv forskellige Barolo-vine.