Ommio Merlot Molino di Sant'Antimo Toscana 2019
Ommio Merlot Molino di Sant'Antimo Toscana 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93 points. Polished and pretty." - James Suckling
Ommio overrasker…
Merlot plantet på Montalcino-marker i Brunello-land? Tilmed forkælet som en Brunello med 10 måneders lagring på 225 L barriquefade?
Det, der startede som et lokalt projekt på vingården Molino di Saint'Antimo, er efterhånden blevet en international succes og efterspørgslen på Ommio er eksploderet – bla. på grund af ’’Toscana-eksperten’’ James Sucklings topanmeldelser til vinen.
Molino di Saint’Antimo bruger lige så meget energi på at lave deres anmelderroste Ommio som deres store Brunello’er. Men hvorfor bruge ’’Brunello-hektarer’’ og dyre fade på Merlot?
Fordi resultatet er alarmerende flot! DK’s nok billigste og bedste ’supertoscaner’ til prisen…
Smagenote
Flot kirsebærrød farve i glasset. En klassisk Merlot-næse med viol, kirsebær og mørke blommer, der tilføres urtede strejf og en balanceret fornemmelse af fadet i form af mokka, der støder sammen med lakrids og frisk solbærbusk. I afslutningen et pirrende ’’sur-sødt’’-bid, der sammen med de velpolerede tanniner får vinen til at fremstå endnu flottere. En Merlot med en smule rundere krop end den typiske Pomerol. Et ekstremt charmerende eksemplar frembragt under Italiens sol og varme! Drik nu eller gem 7-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Molino di Saint'Antimo Ommio Merlot 2019
93/100 James Suckling
"Blackberry and graphite with some bark. Medium body, fine tannins and a fresh finish. Polished and pretty."
Anbefales til and, lam, oksekød og italienske specialiteter. Servering ved 16-18°C.
2019 Merlot Ommio er fremstillet på 100% Merlot. Druerne plukkes relativt tidligt, hvilket fremmer syrefriskhed, finesse og gemmepotentiale. Vinen er modnet 10 mdr. på 225 l. barrique, heraf 30% nye, samt tre måneder på flaske før frigivelse.
Om Molino di Sant'Antimo
Molino di Sant’Antimo tilhører eliten af Brunello-producenter. For 40 år siden var Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skabte topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder Carlo at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. I dag laves husets vine af Carlo Vittoris datter, Valeri. Trods imponerende ratings - helt op til 97 point – har familien Vittori bibeholdt et meget sympatisk prisniveau. Både for Brunello og for husets populære supertoscanere, Asso og Perpaolo.