0Kurv

  Tilbage

Spanien

Økologisk

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2021

1 fl. pr. stk.
179,95 DKK
BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk.
70,50 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
92 Point Robert Parker
92 Point Mad og Monopolet
91 Point Houlberg
90 Point Flaskehalsen
Vores vurdering

Bestil inden

5 timer 10 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Økologisk

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2021

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"92 point. It's quite classical, serious, balanced and fresh, with a certain complexity" - Robert Parker

"92 point. Jeg er kæmpe fan af Mustiguillo Mestizaje, som laver fremragende vin til gode penge. Det er spansk, når det er bedst." - Mad & Monopolet

Glem Ribera del Duero… Mestizaje fra enkeltmarken Finca Terrerazo er så vanvittigt lækker, at det 800 meter høje kalkstensterroir er tildelt Spaniens ”Grand Cru-appellation” Vino de Pago…

“The top of the Spanish quality pyramid in viticulture. This is roughly equivalent to the French term Grand Cru.” - Wein Plus Lexicon

Økologiske Mestizaje har længe været blandt de mest populære spanske rødvine i Danmark. Siden Supervin overtog importen og satte prisen ned, er årgang efter årgang udsolgt på rekordtid... Nu gælder det toplækre 2021, der scorer vanvittige 92 point hos Robert Parker!

Mestizaje blander på eminent vis Rhône-druerne Grenache og Syrah med lokale Bobal. Her smager du fra første slurk, hvorfor Mustiguillo er den bedste vingård i Valencia, og hvorfor vinene skænkes på mange Michelin-restauranter verden over.

Et helt genialt glas fra Antonio Sarrión der lærte at lave vin hos 100 point-ikonet Zuccardi. Nu laver han verdens bedste rødvine på Bobal-druen fra "Grand Cru"-marken Vino de Pago El Terrerazo... Absolut topkøb! 

Smagenote

Mørk kirsebærfarvet med næsten sort kerne... Næsen fortryller med stor og kompleks charmeduft af saftige søde og sorte skovbær, læder, kalkstøv, røget kød, sort peber og en parade af middelhavsurter, der trumfes med kaffe, chokolade og ristede vaniljenoter fra fadlagringen... Mestizaje 2021 glider blidt over tungen, hvor lækker teksturens smoothness langsomt opløser sig i lækker velsmag af elegant fadkrydrede blåbær, blommer og sorte kirsebær... Lang og læskende finish med blide tanniner og forrygende kalkmineralitet fra det exceptionelle terroir. Spansk kongerødvin! Drik nu, eller gem + 10 år fra høståret.

Anmeldelser af Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2021

92/100 Robert Parker
"
The red 2021 Mestizaje Tinto was produced with a blend of 75% Bobal, 15% Garnacha and 10% Syrah. It has 13.5% alcohol and kept good balance and freshness. It matured in a combination of oak vats and barriques for one year. It's quite classical, serious, balanced and fresh, with a certain complexity, Mediterranean with elegance. 98,926 bottles produced. It was bottled in January 2023."

92/100 Mad & Monopolet
"
Jeg er kæmpe fan af Mustiguillo Mestizaje, som laver fremragende vin til gode penge. Det er spansk, når det er bedst. I næsen har den duft af brombær, grillet peberfrugt, eg, kaffe og vanilje. I munden er den blid, utrolig letdrikkelig, hvor der både er frugt, tanniner og et lille hint syrebid. Pr. fl. 169,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 89,95"

91/100 Houlberg
"Duften er atter landlig, luftig, saftig og bondsk ... men kan nærmest fornemme aromaer i bjergluften oppe blandt geder i højderne, mens frugten næsten er beaujolaisagtig med koncentreret kirsebær, lyse blommer, jordbær, hindbær, frugtsødme og blomsterpollen. Præget fra fadlagringen er beskeden, men man fornemmer lidt chokolade, sødme og støvet mineralitet. Hvor er det let, ubekymret og læskende ... meget easygoing, drinkable og tilgængelig vin, som du kan drikke mange, mange glas af og det er der også god grund til, for vinen har virkelig denne lette og umiddelbare tilgang, en lys frugt med hindbær, lyse tranebær, hyben samt blommer. Syren er let og støtter bare let, tanninerne er saftige, så samlet set ... er det bare om at drikke op. Det er ikke komplekst, dybt eller til meditation, men mere til fest, så 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 179,95 kr., mens prisen kun er 79,95 kr. ved køb af 6 flasker."

90/100 Flaskehalsen
"Fin blødhed, dybde og balance. Bobal kan være en lidt sær drue at arbejde med, og den kan i momenter være lidt kedelig i den bløde frugt. Men det fungerer ret fint med tilsætningen af Garnacha og Shiraz, der giver lidt ekstra liv og nuance. Normalpris kr. 179,95, Set til kr. 79,95 | Supervin"

.....

Tidligere årgange:

94/100 Jeannie Cho Lee MW (årg. 2007)

93/100 Verema (årg. 2009)

93/100 Sarah Jane Evans MW (årg. 2018)

92/100 Robert Parker (årg. 2019)
"The blend of the 2019 Mestizaje, which varies from vintage to vintage, is 73% Bobal, 15% Garnacha and 12% Syrah. It has moderate 13.5% alcohol and a pH of 3.58 with 5.7 grams of acidity (tartaric). It fermented in a combination of French oak and stainless steel vats and matured in 225- and 500-liter oak barrels and oak vats for 10 months. It's a spectacular red, with finesse and length, good complexity and perfectly integrated oak, very serious, with chalky and polished tannins. 91,600 bottles produced. It was bottled in January 2021."

92/100 Decanter (årg. 2019)
"Quite exuberant with gamey, barnyard, herbal, black and red fruit aromatics, grippy tannins and a long, spicy finish. Lovely drinking."

92/100 Falstaff (årg. 2017)
“Spicy and fruity on the nose. Cedarwood, tobacco, blackberry and ripe cherry. Plus floral hints. Preserved cherries on the palate, spicy, some cocoa. Powerful and lively, lingers on the palate for a very long time. Cuvée with the almost forgotten variety Bobal..”

92/100 Guía Peñin (årg. 2014)
” Colour: bright cherry. Nose: ripe fruit, sweet spices, creamy oak. Palate: flavourful, fruity, toasty, round tannins.”

90-93/100 Houlberg (årg. 2018)
"I glasset er vinen sådan medium rød ... duften er klart anderledes end foregående rene Bobal vin, for her er det en anelse lettere med en blanding af røde bær, jordbær, hindbær, kirsebær, blommer og så pænt med chokolade. nogle brændte noter, tørret appelsinskal samt en lidt støvet mineralitet samt en kæk lille og svag sødme. Smagsmæssigt er vinen let, saftig og frisk med masser af frugtsaft, mens tanninerne slet ikke er så tydelige og stramme som den rene Bobal vin. Er er hjørnerne afpudset og poleret lidt mere. Der er dog fortsat en vis tørhed i tanninerne og de suppleres med krydderier, grønne urter, lidt tørt træ, peber og salte mineraler. Jeg ligger nok sådan lige mellem 4,5 og 5 tomler ... nok mest 5."

Nyd den til steaks, tapas, lyst kød, svampe og cremede oste. Server ved 16-18°C.

Vinen er fremstillet på 73% Bobal, 15% Garnacha og 12% Syrah fra det kuperede terroir Pago El Terrerazo, der ligger i 800 meters højde og er velsignet med veldrænede kalkstensmarker. Druerne selekteres med håndkraft fra fritstående vinstokke, der for at holde kvaliteten i top dyrkes økologisk og uden kunstvanding.

Hver druesort og hver parcel vinificeres separat, så winemaker Antonio Sarrión får optimale forudsætninger for at sammenstikke det endelige blend. Før gæringen koldmacereres druerne i 3 døgn ved 8-10°C, hvilket føjer ekstra farve og frugt til den færdige vin. Vinens terroirpræg fremmes ved spontangæring med markens og kælderens naturligt forekommende gærstammer. Gæringen på ståltanke og egetræskar strækker sig over 11-13 dage med frugtbevarende temperaturstyring, mens overpumpninger og manuelle ”punch downs” sikrer skånsomt udtræk af frugt og tannin fra drueskallerne. Efter gæringen trækker vinene yderligere karakter fra drueskallerne i 5-8 dage, inden vinen omstikkes til 10 måneders lagring på et mix af ståltanke og 500 liters franske egetræsfade.

Om Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…

René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).

Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.

I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.

Årgang 2021
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +10 år fra høståret
Alkohol 13,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
179,95 DKK
BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk.
70,50 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
92 Point Robert Parker
92 Point Mad og Monopolet
91 Point Houlberg
90 Point Flaskehalsen
Vores vurdering

Bestil inden

5 timer 10 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter